2010. 02. 26. - 06:00
Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs - egy igazi olaszos lakoma!

A XIX. században a Jókai tér adott otthont a Fehér Elefánt Vendéglőnek, majd az 1870-es években Az elefánthoz címzett fűszerüzlet is itt kapott helyet. A mindig kiváló konyhájáról méltán híres tér hagyományit követi az Elefántos Étterem is, amely több, mint egy évtizede várja régi és új vendégeit egy igazi olaszos lakomára.
Eredeti olasz alapanyagokból készült ételspecialitásokkal, eredeti olasz ízekkel, friss tengeri halakkal, kagylóval várják a betérőket.
Az Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs "legmediterránabb" terén, a Széchenyi tértől alig pár lépésnyire fekvő Jókai téren található.
A langymeleg tavaszi éjek és a forró nyári esték egyik legkedveltebb, leghangulatosabb terasza, amit egyetlen Pécsre látogató sem hagyhat ki!
A pizza
Már az ókori etruszkok is készítettek lapos, vékony, kerek kenyereket. A reneszánsz idején a pizza volt a "szegények tányérja", amelyet az étkezés végén elfogyasztottak. Margherita di Savoia királynő nevéhez kötődik a pizza történetének következő fejezete. A királynénak 1899-es nápolyi nyaralása alkalmával Raffaele Esposito, híres nápolyi pizzakészítő 3 féle pizzát sütött - a hölgynek leginkább ízlő ma a Pizza Margherita nevet viseli.
Ahány ház, annyiféle pizza. Egyes helyeken a vastagtésztás változat a kedveltebb, míg más helyeken a vékony tésztából készült változatot illetik a "valódi pizza" névvel. Egy valami aznban állandó: a színek. A pizza olyan, mint az olasz trikolor: a piros paradicsom, a fehér mozzarella és a zöld bazsalikom adják eme híres étek jól ismert színeit. Ahogy nálunk is.
Forrás: www.elefantos.hu
Memo
Az Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs "legmediterránabb" terén, a Széchenyi tértől alig pár lépésnyire fekvő Jókai téren található.

A langymeleg tavaszi éjek és a forró nyári esték egyik legkedveltebb, leghangulatosabb terasza, amit egyetlen Pécsre látogató sem hagyhat ki!

A pizza
Már az ókori etruszkok is készítettek lapos, vékony, kerek kenyereket. A reneszánsz idején a pizza volt a "szegények tányérja", amelyet az étkezés végén elfogyasztottak. Margherita di Savoia királynő nevéhez kötődik a pizza történetének következő fejezete. A királynénak 1899-es nápolyi nyaralása alkalmával Raffaele Esposito, híres nápolyi pizzakészítő 3 féle pizzát sütött - a hölgynek leginkább ízlő ma a Pizza Margherita nevet viseli.

Ahány ház, annyiféle pizza. Egyes helyeken a vastagtésztás változat a kedveltebb, míg más helyeken a vékony tésztából készült változatot illetik a "valódi pizza" névvel. Egy valami aznban állandó: a színek. A pizza olyan, mint az olasz trikolor: a piros paradicsom, a fehér mozzarella és a zöld bazsalikom adják eme híres étek jól ismert színeit. Ahogy nálunk is.
Forrás: www.elefantos.hu
Memo