2007. 04. 25. - 20:58

Étterem - Gasztronómia - Desszertek tésztából I. - A HAGYOMÁNYOS – Túrós aszalt barackos rétes

Étterem - Gasztronómia - Desszertek tésztából I. - A HAGYOMÁNYOS – Túrós aszalt barackos rétes
Étterem - Gasztronómia - Igen-igen a tészta nagyon sokoldalú ezt mindannyian tudjuk, de hogy főtt tésztából csináljunk desszertet, valljuk be, ilyen csak ritkán jut eszünkbe.
A HAGYOMÁNYOS – Túrós aszalt barackos rétes

Hozzávalók:


80 g Gyermelyi négytojásos fodrosmetélt, 500 g áttört túró, 2 db tojás, 120 g cukor, 50 g aszalt barack, 1 tasak vaníliás cukor, porcukor a szóráshoz, 2 evőkanál olaj, 1 csomag réteslap
A mártáshoz: 6 evőkanál baracklekvár, barackpálinka


A tojás sárgáját kikeverjük a cukor felével, vaníliás cukorral, beletesszük a túrót és az apróra vágott aszalt barackot. Összekeverjük és a maradék cukorral felvert kemény tojáshabbal lazítjuk. A végén belekeverjük a tésztát. Kiterített, olajozott réteslapba tekerjük 180-200 °C-on készre sütjük. Az öntethez kikeverjük a lekvárt vízzel, hogy a megfelelő sűrűségű legyen, majd felforraljuk és beleöntjük a pálinkát. A felszeletelt, porcukrozott rétes mellé tálaljuk.


WELL PR Ügynökség - MCOnet



Szólj hozzá a fórumon!: Étterem - Gasztronómia - Desszertek tésztából I. - A HAGYOMÁNYOS – Túrós aszalt barackos rétes

Étterem - Gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem - Gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz

A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.