2007. 04. 26. - 22:40
Étterem - Gasztronómia - Desszertek tésztából II. - AZ ÖTLETES – Diós rövidmetélttel töltött alma

Étterem - Gasztronómia - Igen-igen a tészta nagyon sokoldalú ezt mindannyian tudjuk, de hogy főtt tésztából csináljunk desszertet, valljuk be, ilyen csak ritkán jut eszünkbe.
AZ ÖTLETES – Diós rövidmetélttel töltött alma
Hozzávalók:
100 g Gyermelyi négytojásos rövidmetélt, 4 db alma, 6 evőkanál dió, 1 evőkanál baracklekvár, 2 db tojás, 4 evőkanál cukor, 1 db citrom, 1 tasak vaníliás cukor, rum
A mártáshoz: 2 evőkanál cukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 3 dl tej, 1 tasak vaníliás krémpor
A megmosott almák tetejét levágjuk, az almákat kivájjuk és 200 °C-os sütőben 3-4 percig elősütjük. A tojásokat szétválasztjuk és sárgájukat kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, pici rummal, majd belekeverjük a darált diót és a főtt tésztát. Az elősütött almákba beletesszük a lekvárt, majd a tésztás tölteléket és a sütőbe visszatéve 10-15 percig sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és habzsákból kinyomva díszítjük vele a töltött almákat. Felmelegítjük a sütőt 250-300 °C-ra és megsütjük a habot az alma tetején. Fahéjas öntettel tálaljuk. Ennek elkészítése: a tejet felforraljuk, majd beleöntjük a kevés tejjel jól kikevert fahéjat, krémport és cukrot. Csomómentesre keverjük és kiforraljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
WELL PR Ügynökség - MCOnet
Szólj hozzá a fórumon!: Étterem - Gasztronómia - Desszertek tésztából II. - AZ ÖTLETES – Diós rövidmetélttel töltött alma
Étterem - Gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem - Gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz
Hozzávalók:
100 g Gyermelyi négytojásos rövidmetélt, 4 db alma, 6 evőkanál dió, 1 evőkanál baracklekvár, 2 db tojás, 4 evőkanál cukor, 1 db citrom, 1 tasak vaníliás cukor, rum
A mártáshoz: 2 evőkanál cukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 3 dl tej, 1 tasak vaníliás krémpor
A megmosott almák tetejét levágjuk, az almákat kivájjuk és 200 °C-os sütőben 3-4 percig elősütjük. A tojásokat szétválasztjuk és sárgájukat kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, pici rummal, majd belekeverjük a darált diót és a főtt tésztát. Az elősütött almákba beletesszük a lekvárt, majd a tésztás tölteléket és a sütőbe visszatéve 10-15 percig sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és habzsákból kinyomva díszítjük vele a töltött almákat. Felmelegítjük a sütőt 250-300 °C-ra és megsütjük a habot az alma tetején. Fahéjas öntettel tálaljuk. Ennek elkészítése: a tejet felforraljuk, majd beleöntjük a kevés tejjel jól kikevert fahéjat, krémport és cukrot. Csomómentesre keverjük és kiforraljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
WELL PR Ügynökség - MCOnet
Szólj hozzá a fórumon!: Étterem - Gasztronómia - Desszertek tésztából II. - AZ ÖTLETES – Diós rövidmetélttel töltött alma
Étterem - Gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem - Gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz