2007. 04. 27. - 22:49
Étterem - Gasztronómia - Desszertek tésztából III. - A PROFIKNAK - Tésztatorta

Étterem - Gasztronómia - Igen-igen a tészta nagyon sokoldalú ezt mindannyian tudjuk, de hogy főtt tésztából csináljunk desszertet, valljuk be, ilyen csak ritkán jut eszünkbe.
A PROFIKNAK - Tésztatorta
Hozzávalók:
A tésztához: 100 g tejben főtt Gyermelyi fodros nagykocka, 5 db tojás, 250 g vaj, 250 g cukor, 250 g liszt, 1 csipet só. A meggytöltelékhez 1 üveg magozott meggy, 80 g cukor, 40 g keménytő, 1 csipet őrölt fahéj. A máktöltelékhez: 200 g darált mák, 1-1,5 dl tej, 80 g cukor, 1 citrom reszelt héja. A tetejére: 1 tábla tortabevonó, 0,3 dl olaj.
A tésztát tejben megfőzzük (csak 3-4-szeres mennyiségű tejet kell venni). A tésztát nem mossuk le, csak kihűtjük. A tejet, amiben a tészta főtt, eltesszük és felhasználjuk a mák főzésénél. Összeállítjuk a tésztát. A tojások sárgáját és a cukor felével, vajjal habosra keverjük és egy csipet sót teszünk bele, majd belekeverjük a lisztet.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és két részletben lazán, óvatosan – hogy ne törjön – belekeverjük a sárgájás tésztában, majd a végén belekeverjük a főtt tésztát is. Kivajazott kilisztezett formában 150 °C-on sütőbe sütőben készre sütjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A darált mákot és hozzávalóit a tejjel felfőzzük, majd lehűtjük. A meggyet leszűrjük, levét cukorral felfőzzük és a jól kikevert fahéjas keményítővel besűrítjük és kiforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a meggyet is. A kihűlt tortatésztát három részbe vágjuk.
Alul megtöltjük a mákos töltelékkel, rátesszük a másik réteg tésztát, azt megtöltjük meggyes töltelékkel és betakarjuk a tetejével. A bevonót felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és bevonjuk a torta tetejét vele. Oldalát darált dióba forgathatjuk. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
WELL PR Ügynökség - MCOnet
Szólj hozzá a fórumon!: Étterem - Gasztronómia - Desszertek tésztából III. - A PROFIKNAK - Tésztatorta
Étterem - Gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem - Gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz
Hozzávalók:
A tésztához: 100 g tejben főtt Gyermelyi fodros nagykocka, 5 db tojás, 250 g vaj, 250 g cukor, 250 g liszt, 1 csipet só. A meggytöltelékhez 1 üveg magozott meggy, 80 g cukor, 40 g keménytő, 1 csipet őrölt fahéj. A máktöltelékhez: 200 g darált mák, 1-1,5 dl tej, 80 g cukor, 1 citrom reszelt héja. A tetejére: 1 tábla tortabevonó, 0,3 dl olaj.
A tésztát tejben megfőzzük (csak 3-4-szeres mennyiségű tejet kell venni). A tésztát nem mossuk le, csak kihűtjük. A tejet, amiben a tészta főtt, eltesszük és felhasználjuk a mák főzésénél. Összeállítjuk a tésztát. A tojások sárgáját és a cukor felével, vajjal habosra keverjük és egy csipet sót teszünk bele, majd belekeverjük a lisztet.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és két részletben lazán, óvatosan – hogy ne törjön – belekeverjük a sárgájás tésztában, majd a végén belekeverjük a főtt tésztát is. Kivajazott kilisztezett formában 150 °C-on sütőbe sütőben készre sütjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A darált mákot és hozzávalóit a tejjel felfőzzük, majd lehűtjük. A meggyet leszűrjük, levét cukorral felfőzzük és a jól kikevert fahéjas keményítővel besűrítjük és kiforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a meggyet is. A kihűlt tortatésztát három részbe vágjuk.
Alul megtöltjük a mákos töltelékkel, rátesszük a másik réteg tésztát, azt megtöltjük meggyes töltelékkel és betakarjuk a tetejével. A bevonót felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és bevonjuk a torta tetejét vele. Oldalát darált dióba forgathatjuk. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
WELL PR Ügynökség - MCOnet
Szólj hozzá a fórumon!: Étterem - Gasztronómia - Desszertek tésztából III. - A PROFIKNAK - Tésztatorta
Étterem - Gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem - Gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz