2006. 11. 28. - 15:40

Étterem - Gasztronómia: Olajban sült indiai túrógolyók

Étterem - Gasztronómia: Olajban sült indiai túrógolyók
Étterem - Gasztronómia: Mai receptajánlónk specialitása egy rendkívül ínycsiklandó indiai desszert, mely gyorsan elkészíthető és eszméletlenül finom.
Hozzávalók:

1 kg zsíros túró
1 tubus sűrített tej, cukor nélküli
1 csésze liszt
1 csésze porcukor
Citromhéj reszeléke
1 evőkanál pisztácia
4 csésze cukor
3 csésze víz
2 kanál tej
Rózsaszirup.




956_20061128195643_961.jpg




Elkészítés:

A 4 kanál cukorból és a három kanál vízből szirupot készítünk, egy kicsi tejet is adhatunk hozzá. A sűrített tejet és a túrót keverjük össze jó alaposan, hogy sima legyen. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, majd a cukrot és gyúrjuk jól össze, majd fedjük le és hagyjuk pihenni 20 percen át. Ha a tészta állt eleget, közepes nagyságú golyókat formáljunk belőle, majd nyomjunk a közepébe pisztáciát, majd ismét formáljuk tovább. Ezt követően felhevített olajban süssük barnára, majd áztassuk be a golyókat rózsaszirupba. Tálalás előtt a golyókkal teli szirupot forraljuk fel, majd azt követően szervírozzuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.





Csibe





Szólj hozzá: Étterem - Gasztronómia rovatunkhoz: Étterem - Gasztronómia: Olajban sült indiai túrógolyók




A hír támogatója:


Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.