2006. 12. 07. - 13:00
Étterem - Gasztronómia: Rizses csibefinomság

Étterem - Gasztronómia - Gasztronómiai receptajánlónk mai specialitása egy rendkívül ízletes egytálétel.
Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
1 fej hagyma
60 dkg csirkemell vagy pulyka mell
30 dkg rizs
2 paprika
1 zeller
2 gerezd fokhagyma
4 dl tyúkhúsleves kockából főzött leves
15 dkg zöldborsó
só

Elkészítés:
A paprikát kibelezzük, majd felkockázzuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, könnyebb lehúzni a paradicsom héját, ha 5 percre forró vízbe tesszük. A paradicsom húsát is apró kockákra vágjuk. A hagymát, a zellert, és a megtört fokhagymát olajban megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a fent felsorolt fűszereket ízlés szerint. A húst csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldségekhez, a rizzsel ugyanígy teszünk, majd pár percig pároljuk. Két tyúkhúsleves kockából levest főzünk, majd hozzáadjuk a rizses, zöldsége, húsos keverékhez, majd félpuhára főzzük. Végezetül hozzáadjuk a paprikát, a zöldborsót és a paradicsomot, ha az étel úgy kívánja még önthetünk hozzá levest de csak apránként.
Csibe
Szólj hozzá: Étterem - Gasztronómia rovatunkhoz: Étterem - Gasztronómia: Rizses csibefinomság
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
50 dkg paradicsom
1 fej hagyma
60 dkg csirkemell vagy pulyka mell
30 dkg rizs
2 paprika
1 zeller
2 gerezd fokhagyma
4 dl tyúkhúsleves kockából főzött leves
15 dkg zöldborsó
só

Elkészítés:
A paprikát kibelezzük, majd felkockázzuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, könnyebb lehúzni a paradicsom héját, ha 5 percre forró vízbe tesszük. A paradicsom húsát is apró kockákra vágjuk. A hagymát, a zellert, és a megtört fokhagymát olajban megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a fent felsorolt fűszereket ízlés szerint. A húst csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldségekhez, a rizzsel ugyanígy teszünk, majd pár percig pároljuk. Két tyúkhúsleves kockából levest főzünk, majd hozzáadjuk a rizses, zöldsége, húsos keverékhez, majd félpuhára főzzük. Végezetül hozzáadjuk a paprikát, a zöldborsót és a paradicsomot, ha az étel úgy kívánja még önthetünk hozzá levest de csak apránként.
Csibe
Szólj hozzá: Étterem - Gasztronómia rovatunkhoz: Étterem - Gasztronómia: Rizses csibefinomság
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu