2006. 05. 12. - 17:16
Falafel

Apró, erősen fűszerezett darált csicseriborsó-gombóc jól átsülve.
Hozzávalók:
41 dkg csicseriborsó
1 nagy hagyma, szeletelve
2 evőkanálnyi petrezselyem, finomra metélve
1 tojás
1 teáskanálnyi só
1/2 - 1 csésze prézli
1 teáskanálnyi őrölt koriander vagy kömény
1 teáskanálnyi őrölt erős paprika
1 teáskanálnyi fokhagyma por
olaj
Elkészítése:
A csicseriborsót összekeverjük a hagymával, a petrezselyemmel, az elhabart tojással és a fűszerekkel. Az elegyítést turmixgépben folytatjuk. E közben annyi prézlit adunk hozzá, hogy a tészta már ne ragadjon hozzá az ember kezéhez. A masszából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formálunk, azokat kicsit lelapítjuk, majd bő forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Az olajat lecsöpögtetjük róla, s a maradékot papírral leitatjuk.
Csibe
A hír támogatója: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

41 dkg csicseriborsó
1 nagy hagyma, szeletelve
2 evőkanálnyi petrezselyem, finomra metélve
1 tojás
1 teáskanálnyi só
1/2 - 1 csésze prézli
1 teáskanálnyi őrölt koriander vagy kömény
1 teáskanálnyi őrölt erős paprika
1 teáskanálnyi fokhagyma por
olaj
Elkészítése:
A csicseriborsót összekeverjük a hagymával, a petrezselyemmel, az elhabart tojással és a fűszerekkel. Az elegyítést turmixgépben folytatjuk. E közben annyi prézlit adunk hozzá, hogy a tészta már ne ragadjon hozzá az ember kezéhez. A masszából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formálunk, azokat kicsit lelapítjuk, majd bő forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Az olajat lecsöpögtetjük róla, s a maradékot papírral leitatjuk.
Csibe
A hír támogatója: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
