2005. 12. 13. - 16:12
Fánk kefirrel készítve

A fánk masszájából kb. 10 db. készíthető, amit az olajsütőben kétszerre ki lehet sütni, inkább mindig frissen kisütve tálaljuk.
Hozzávalók:
1 tojás
20 dkg liszt
2-2 evőkanál darált dió és cukor
1 kávés kanál sütőpor
1 tasak vanillincukor
2 dl kefir
Elkészítés:
A tojást a kefirrel, a cukorral és a vanillincukorral összeturmixoljuk A sütőport a lisztben elkeverjük, hozzáadjuk a diót, majd a kefires tojáshoz apránként hozzáadjuk a masszát. A keletkezett sűrű masszát forró olajba mártott kanállal kiszaggatjuk és kisütjük. Sütés közben forgassuk, hogy le ne ragadjon az alja. A kisült fánkokat papírszalvétás tányérra rakjuk, hogy leitatódjon a zsiradék. Jó étvágyat kívánunk hozzá
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
1 tojás
20 dkg liszt
2-2 evőkanál darált dió és cukor
1 kávés kanál sütőpor
1 tasak vanillincukor
2 dl kefir
Elkészítés:
A tojást a kefirrel, a cukorral és a vanillincukorral összeturmixoljuk A sütőport a lisztben elkeverjük, hozzáadjuk a diót, majd a kefires tojáshoz apránként hozzáadjuk a masszát. A keletkezett sűrű masszát forró olajba mártott kanállal kiszaggatjuk és kisütjük. Sütés közben forgassuk, hogy le ne ragadjon az alja. A kisült fánkokat papírszalvétás tányérra rakjuk, hogy leitatódjon a zsiradék. Jó étvágyat kívánunk hozzá
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
