2005. 12. 13. - 16:12

Fánk kefirrel készítve

Fánk kefirrel készítve
A fánk masszájából kb. 10 db. készíthető, amit az olajsütőben kétszerre ki lehet sütni, inkább mindig frissen kisütve tálaljuk.
Hozzávalók:
1 tojás
20 dkg liszt
2-2 evőkanál darált dió és cukor
1 kávés kanál sütőpor
1 tasak vanillincukor
2 dl kefir

Elkészítés:
A tojást a kefirrel, a cukorral és a vanillincukorral összeturmixoljuk A sütőport a lisztben elkeverjük, hozzáadjuk a diót, majd a kefires tojáshoz apránként hozzáadjuk a masszát. A keletkezett sűrű masszát forró olajba mártott kanállal kiszaggatjuk és kisütjük. Sütés közben forgassuk, hogy le ne ragadjon az alja. A kisült fánkokat papírszalvétás tányérra rakjuk, hogy leitatódjon a zsiradék. Jó étvágyat kívánunk hozzá


csibe







Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!







Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.