2008. 02. 21. - 09:12
Farsangi fánk - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - A báli szezon kedvenceit ne csak lekvárral kínáld! Igaz, nagyi fánkjánál, házi baracklekvárjánál nincs ízletesebb, de azért időnként nem árt változtatni a bevett szokásokon. A maszkabálok hagyományos édességét számtalan izgalmas recept szerint készítheted el.
Farsangi fánk
Hozzávalók:
500 g finomliszt
2,5 - 3 dl tej
50 g porcukor
30 g élesztő
6 tojássárgája
1 csipet só
60 g olvasztott margarin
1 evőkanál rum
a sütéshez olaj
a szóráshoz vaníliás porcukor
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukor felét és az élesztőt, a liszthez adjuk, hagyjuk a kétszeresére kelni. Hozzáadjuk a maradék langyos tejben elkevert maradék cukrot, a sót és a tojássárgákat, jól összedolgozzuk. 2-3 részletben beledagasztjuk az olvasztott margarint, végül a rumot. Konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, lisztes tenyérrel ellapogatjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat lisztezett tálcára rakosgatjuk, tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, letakarjuk, és ismét a kétszeresére kelesztjük. Közepüket hüvelykujjal benyomjuk, és nem túl forró, bő olajban, 4-5 percig fedő alatt (ettől lesz szalagos), majd megfordítva, fedő nélkül aranybarnára sütjük. Papírkendőre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és frissen, forrón tálaljuk. A közepén lévő üregbe és/vagy külön tálkában felforrósított lekvárt kínálunk mellé.
Szólj hozzá a fórumon!: Farsangi fánk - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
Hozzávalók:
500 g finomliszt
2,5 - 3 dl tej
50 g porcukor
30 g élesztő
6 tojássárgája
1 csipet só
60 g olvasztott margarin
1 evőkanál rum
a sütéshez olaj
a szóráshoz vaníliás porcukor
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukor felét és az élesztőt, a liszthez adjuk, hagyjuk a kétszeresére kelni. Hozzáadjuk a maradék langyos tejben elkevert maradék cukrot, a sót és a tojássárgákat, jól összedolgozzuk. 2-3 részletben beledagasztjuk az olvasztott margarint, végül a rumot. Konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, lisztes tenyérrel ellapogatjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat lisztezett tálcára rakosgatjuk, tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, letakarjuk, és ismét a kétszeresére kelesztjük. Közepüket hüvelykujjal benyomjuk, és nem túl forró, bő olajban, 4-5 percig fedő alatt (ettől lesz szalagos), majd megfordítva, fedő nélkül aranybarnára sütjük. Papírkendőre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és frissen, forrón tálaljuk. A közepén lévő üregbe és/vagy külön tálkában felforrósított lekvárt kínálunk mellé.
Szólj hozzá a fórumon!: Farsangi fánk - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu