2007. 03. 20. - 07:00

Fehércsokis Parfé, szeder mázba öltöztetve – Étterem – Gasztronómia

Fehércsokis Parfé, szeder mázba öltöztetve – Étterem – Gasztronómia
Étterem – Gasztronómia - Mai gasztronómiai ajánlónkban egy rendkívül ízletes desszert receptjét ajánljuk a figyelmükbe, melynek nagyon fontos jellemzője, hogy egy vagy két nappal a tálalás előtt el kell készíteni.
Hozzávalók:

5 dkg porcukor
6 tojás
Vaníliacukor vagy eszencia
7 dkg csokoládé
1 citrom leve
Fél kiló szeder vagy eper
Gyümölcs likőr
4dl tejszín


Máz

Fél kiló szeder
2 evőkanál gyümölcs likőr
5 dkg porcukor


Elkészítés:

Vegyünk egy nagy tálat, tegyük bele a szedret/epret és a porcukrot. A kikavart szedret és a cukrot válasszuk egy nagy és egy kisebb adagra. A kisebb adag szedret közepes lángon főzzük olyan 10 percig, folyamatos kevergetés mellett. A felfőzött szedret, hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá az ízlés szerint kiválasztott gyümölcs likőrt, a citrom kifacsart levét, majd rakjuk a hűtőbe.


638_20070319210546_947.jpg



A tojás sárgáját a cukorral jól keverjük fel. Olvasszuk meg közben a csokoládét és a vaníliacukrot, majd adjuk hozzá a felvert tojássárgájához. Hagyjuk a tojásos, csokis masszát kihűlni, majd azt követően adjuk hozzá a tejszínt. Ezt a masszát válasszuk szét, úgy hogy olyan 2-3 dl-nyit tegyünk egy kis tálba, majd ehhez adjuk hozzá a korábban már elkészített szeder vagy eperpürét. Vegyünk elő egy kerek vagy szögletes edényt, béleljük ki az alját fóliával, öntsünk egy sor fehér masszát, ennek a tetejére a szedres pépet, majd a tetejére ismét fehér masszát. A parfé tetejét eper vagy szeder darabokkal díszíthetjük. A parfé díszítését követően rakjuk a fagyasztóba.


Csibe


További bulvár hírek: a / portálon

Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz

Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!


Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Fehércsokis Parfé, szeder mázba öltöztetve – Étterem – Gasztronómia


A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.