2005. 06. 30. - 11:38
Friss gyümölcsös sorbet recept

Sima, könnyű, gyümölcsös, hűs, frissítő - mindezek jellemzik az igazi nyári desszerteket, az otthon készített sorbet-et.
A sorbet megragadja a nyári gyümölcsök esszenciáját, mely a szivárvány minden színében készülhet, és nagyon zsírszegény étel, de ami a legfontosabb, hogy egyszerű elkészíteni. Íme egy ízletes sorbet recept, vagy ahogy a franciák mondják: Voilá!
Citromos sorbet
Hozzávalók:
- 1 bögre cukor
- 1 bögre víz
- 1 citrom lehámozott héja
- 2 bögre szűrt friss citromlé
- 1 bögre ásványvíz
1. A cukrot, a vizet és a citromhéjat egy serpenyőbe téve alacsony hőmérsékleten addig hevítsük, míg a cukor el nem olvad.
2. Majd növeljük a hőmérsékletet közepes szintre, és forraljuk 30 másodpercig kavarás nélkül. Vegyük le a tűzről, öntsük bele egy hőálló edénybe, és hűtsük le.
3. Amikor lehűlt, takarjuk be, és tegyük a hűtőbe négy órára.
4. Távolítsuk el a citromhéjat egy kanállal. Adjuk hozzá az ásványvizet a citromléhez. Adjunk hozzá másfél bögre szirupot, és kóstoljuk meg. egy kicsit túl édesnek kell lennie. Adjunk hozzá még több szirupot, ha szükséges.
5. Fedjük le ismét, és rakjuk a hűtőbe.
6. Amikor már elég hideg, öntsük át egy fagyigépbe, és az utasítások szerint készítsük el.
7. Szorosan fedjük le, és hűtsük, amíg szervírozni nem lehet.
A sorbet-et hűtött üvegtálkában vagy pezsgős flőtében tálaljuk. Azonnal fel kell szolgálni.
Vivy
Citromos sorbet
Hozzávalók:
- 1 bögre cukor
- 1 bögre víz
- 1 citrom lehámozott héja
- 2 bögre szűrt friss citromlé
- 1 bögre ásványvíz
1. A cukrot, a vizet és a citromhéjat egy serpenyőbe téve alacsony hőmérsékleten addig hevítsük, míg a cukor el nem olvad.
2. Majd növeljük a hőmérsékletet közepes szintre, és forraljuk 30 másodpercig kavarás nélkül. Vegyük le a tűzről, öntsük bele egy hőálló edénybe, és hűtsük le.
3. Amikor lehűlt, takarjuk be, és tegyük a hűtőbe négy órára.
4. Távolítsuk el a citromhéjat egy kanállal. Adjuk hozzá az ásványvizet a citromléhez. Adjunk hozzá másfél bögre szirupot, és kóstoljuk meg. egy kicsit túl édesnek kell lennie. Adjunk hozzá még több szirupot, ha szükséges.
5. Fedjük le ismét, és rakjuk a hűtőbe.
6. Amikor már elég hideg, öntsük át egy fagyigépbe, és az utasítások szerint készítsük el.
7. Szorosan fedjük le, és hűtsük, amíg szervírozni nem lehet.
A sorbet-et hűtött üvegtálkában vagy pezsgős flőtében tálaljuk. Azonnal fel kell szolgálni.
Vivy
