2005. 11. 11. - 18:21

Fűszeres hús zöldségnyárson

Fűszeres hús zöldségnyárson
Mai receptünkkel a félhold országának ízvilágaba szeretnénk önöket elkalauzolni. A főétel elkészítése rendkívül egyszerű. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:

4 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
1 teáskanál pirospaprika
6 evőkanál olívaolaj
60 dkg csirkemell
3 dl. Joghurt
petrezselyemzöld és őrölt koriander
Fehér bors
3 db paprika (piros, sárga, zöld)
Díszítés: friss zöldfűszerek és citrom
Nyársak

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát és a chilit felaprózzuk, majd 1 teáskanál sóval, pirospaprikával, 5 evőkanál olívaolajjal elkeverjük. A húst felkockázzuk és beleforgatjuk a pácba, és egy éjszakán át érleljük benne. 1 hagymát lereszelünk majd összekeverjük a joghurttal és a felaprózott petrezselyemzöldel. Sóval, korianderrel illetve fehér borssal ízesítjük. Végül belekeverünk 1 evőkanál olajat. A húsokat nyársra húzzuk a maradék hagymát felcikkezzük, a paprikát közepes darabokra vágjuk, majd váltogatva négy pálcikán elosztjuk. A nyársakat meleg sütőben, 225 fokon 10 percig sütjük. Citrommal és zöldfűszerekkel díszítjük Fűszeres joghurttal kínáljuk.




csibe




Szólj hozzá: rovatunkhoz!








Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.