2005. 10. 21. - 16:17
Galuskás káposztaleves

Mai receptünkkel azon olvasóinknak szeretnénk kedvezni, akik elengedhetetlennek tarják a leveseket a napi fő étkezésből. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg káposzta
4 paradicsom
1 zeller
2 szál zellerzöld
2 szál bazsalikom
1 liter zöldségleves
Hozzávalók a galuskához:
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 tojás sárgája
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál főző tejszín
Só
Frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát apró darabokra vágjuk, felhevített olajban üvegsre sütjük, majd hozzáadjuk a lereszelt vagy megtört fokhagymát. A káposztát csíkokra vágjuk, a zellert felkockázzuk, és ezeket a bazsalikommal és a zellerzöldel együtt hozzáadjuk a már megpirított hagymához és fokhagymához. Ezeket összekeverjük, majd felöntjük a már előre megfőzött zöldséglevessel. Hozzáadunk egy kis frissen őrölt feketeborsot és közepes lángol félpuhára főzzük.
A galuskához a sajtokat a tejszínnel jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a zsemlemorzsát majd ezt követően ízlés szerint fűszerezzük. Enyhén sós, forrdogáló vízbe, teáskanállal apró galuskákat szaggatunk és puhára főzzük.
csibe
Szólj
hozzá!
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg káposzta
4 paradicsom
1 zeller
2 szál zellerzöld
2 szál bazsalikom
1 liter zöldségleves
Hozzávalók a galuskához:
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 tojás sárgája
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál főző tejszín
Só
Frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát apró darabokra vágjuk, felhevített olajban üvegsre sütjük, majd hozzáadjuk a lereszelt vagy megtört fokhagymát. A káposztát csíkokra vágjuk, a zellert felkockázzuk, és ezeket a bazsalikommal és a zellerzöldel együtt hozzáadjuk a már megpirított hagymához és fokhagymához. Ezeket összekeverjük, majd felöntjük a már előre megfőzött zöldséglevessel. Hozzáadunk egy kis frissen őrölt feketeborsot és közepes lángol félpuhára főzzük.
A galuskához a sajtokat a tejszínnel jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a zsemlemorzsát majd ezt követően ízlés szerint fűszerezzük. Enyhén sós, forrdogáló vízbe, teáskanállal apró galuskákat szaggatunk és puhára főzzük.
csibe
Szólj
hozzá!
