2007. 04. 20. - 08:55

Gasztronómia - 3. VinAgora Botrytis & Sweet Selection - Botrytizált és édes borok nemzetközi versenye - Tokaj 2007. április 20-22.

Gasztronómia - 3. VinAgora Botrytis & Sweet Selection - Botrytizált és édes borok nemzetközi versenye - Tokaj 2007. április 20-22.
Gasztronómia - "A világot egyre jobban érdeklik az egyedi, a különleges édes borok!"A növekvő keresletet bővülő, gazdagodó kínálat szolgálja ki, melyben a szőlőfajták, termőhelyek a különleges technológiák változatosságának megismerése jelentős feladatot jelent a vásárlók számára.
Magyarországon az édes borok készítésének történelmi hagyománya van. Ebből emelkedik ki a Tokaji Aszú, melyet a világ legnemesebb borai között tartanak nyilván. Tokajban, autentikus környezetben, méltó módon várjuk a jelentkezőket az édes borok nagy, nemzetközi versenyére!

Zilai Zoltán
A verseny igazgatója

Történet...

A Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht., 1992 óta rendezi meg a Vinagora Nemzetközi Borversenyt. A kétévente megvalósított rendezvény 2000-től a világ legelismertebb tíz borversenyének egyike. Megszerezte a meghatározó nemzetközi, szakmai szervezetek védnökségét és sőt tagja a "Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetségének" (Fédération Mondiale des Grands Concours Internationaux de Vins et Spiritueux, VINOFED) is.

2003-ban született meg az elhatározás, hogy a páros években rendezett Vinagora mellett a köztes, páratlan években megrendezzük, kizárólagosan a "botrytizált borok" részvételével, a Vinagora Botrytis Nemzetközi Borversenyt.
Az első két alkalom jelentős nemzetközi elismerést szerzett, ezért 2007-ben a verseny kitárja kapuit valamennyi természetes édes bor előtt. A 3. Vinagora Botrytis & Sweet Selection reményeink szerint, így tovább bővül és erősödik a borkedvelő fogyasz/tók érdeklődése a verseny eredményei iránt!


Lebonyolítás...

- A lebonyolítás a VINOFED, az OIV (Office International de la Vigne et du Vin) és az UIOE (Union Internationale des Oenologues) előírásai szerint zajlik.

- A világon először 2000-ben a Vinagora teremtette meg a bírálati folyamat teljes informatikai hátterét, mely technológiát Svájcban a Mondial du Pinot noir Nemzetközi Borversenyen 2003.-tól és Európa legrégebbi versenyén Ljubjanában a Vino Ljubjana Nemzetközi Borversenyen 2004 óta egyaránt nagy sikerrel alkalmaznak.

- A verseny bírói nagy gyakorlatú, az OIV, az UIOE és a VINOFED által elismert borbírálók, akik kiválasztásában az édes borok világában is megszerzett tapasztalatuk kiemelt szempont.


Publicitás...

- A ritka és nemes borok iránt a fogyasztók fokozottan érdeklődnek; a specializálódott verseny nagyobb nyilvánosságot biztosít!

- Valamennyi nevező és a magyar borpiac résztvevői számára részletes eredmény katalógus készül.

- A világ minden pontján hozzáférhető a borverseny honlapja a www.vinagora.hu

- Az eredmények internetes terjesztésében kiemelt partnerünk a Global Wines & Spirits a világ legjelentősebb internetes borpiaca! www.globalwinespirits.com

- Az éremmel kitüntetett borok nevezői Vinagora címkét (macaront) rendelhetnek, melyek a palackon elhelyezve a termék iránti fogyasztói bizalmat erősítik!



- A 10 legjobb eredményt elért bor külön kiemelést kap!

- különleges PR a VINAGORA érmes borok számára Európa egyik legjelentősebb bor fesztiválján !

A 16. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál a több mint 200 kiállítója, a 60-80 ezer látogatója révén Magyarország legnagyobb borászati rendezvénye, Európa egyik legjelentősebb fogyasztói kiállítása.

A Borfesztiválon, 2007. szeptember 5-9. között a díjnyertes borok számára bemutatkozási lehetőséget kínálunk.

www.vinagora.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Gasztronómia - 3. VinAgora Botrytis & Sweet Selection - Botrytizált és édes borok nemzetközi versenye - Tokaj 2007. április 20-22.

További Étterem - Gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz



Étterem linkajánló: etteremlink.mconet.biz

A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.