2007. 04. 15. - 08:02

Gasztronómia - Hoventa Regional - Vendéglátóipari szakkiállítás 2007. ápr. 18 -19. - Szeged

Gasztronómia - Hoventa Regional - Vendéglátóipari szakkiállítás 2007. ápr. 18 -19. - Szeged
Gasztronómia - Szeretettel meghívjuk Önöket a szegedi Hoventa Regional Vendéglátóipari Szakkiállításunkra, melyet - néhány év kihagyás után - ismét a Forrás Hotelben rendezünk meg.

Gazdag kínálatra számíthatnak azok, akik meglátogatják rendezvényünket, hiszen több mint 30 élvonalbeli beszállító cég mutatja be a vendéglátás és szállodaipar eszköztárának csaknem teljes választékát.

Kiállítóink bemutatkozására olyan idõszakban kerül sor, amikor a turizmus szerepe felértékelõdik a régióban. Az elmúlt évek jelentõs fejlesztései az idegenforgalom növekedéséhez is hozzájárultak. Ilyen az M 5-ös autópálya teljes hosszának megépítése és matricássá tétele, melynek segítségével könnyebben jutnak el a vendégek a régióba, vagy azok a beruházások, amelyek a legmagasabb szintû evezõs versenyek megrendezését is lehetõvé teszik, hozzájárulva a vendégforgalom növekedéséhez. A következõ években Szeged még jelentõsebb fejlesztési támogatásokra számíthat e téren. Ez komoly feladatokat ró a helyi vendéglátó szakemberekre is. Ezekhez a megnövekvõ feladatokhoz, várható fejlesztésekhez nyújtanak nélkülözhetetlen segítséget kiállítóink, de az éppen aktuális eszközbeszerzésekben is készséggel közremûködnek. Érdemes tehát felkeresniük a Hoventa Regionalt, mert néhány óra alatt a gépek, berendezések és eszközök rendkívül széles választékát tudják áttekinteni.

PROGRAMOK:

Ünnepélyes megnyitó: 2007. április 18. (szerda) 10:30 óra
Köszöntõt mond: Dr. Szentgyörgyi Pál, Szeged M.J.V. gazdasági alpolgármestere
Dr. Maklári Lászlóné, a Forrás Hotel igazgatója


Varga Károly: Kreatív szakácsmûvészet: I. kötet Zöldségfaragás
Örömmel ajánljuk figyelmükbe sokszoros olimpiai- és világbajnok mesterszakácsunknak, a „2006-os év gasztronómusának” most megjelent nagyszerû szakmai - mûvészeti kiadványát. Varga Károly naponta 11 órakor „élõ” zöldségfaragási bemutató keretében ismerteti meg könyvét a szakmai közönséggel, és dedikálja a megvásárolt könyveket. Fantáziadús zöldségkompozícióit a kiállítás teljes ideje alatt megtekinthetik a látogatók.

Kávé-show: az Alois Dallmayr Kft. baristái naponta 12 órakor tartanak rendkívül érdekes kávébemutatót. Nem csupán az espresso kávé és cappuccino, hanem a különféle kávékülönlegességek elkészítését is megismertetik a nézõkkel. A bemutató megtekintését különösen azoknak a szakembereknek ajánljuk, akik kávékészítéssel foglalkoznak, és tudásukat el szeretnék mélyíteni.

Wenzelné Vigh Maya Venesz-díjas mestercukrász kezei közül kikerülõ gyönyörû karamellvirágok és más kompozíciók a különféle alkalmakra készülõ dísztorták ékességei lehetnek. Karamellformázási bemutatóját a rendezvény mindkét napján figyelemmel kísérhetik az érdeklõdõk.

Gácsiné Nagy Terézia üveg-gravírozási bemutatójával vesz részt a kiállításon. Éttermek, cukrászdák és szállodák számára is érdekes lehet ez a technológia. Egyedi tervezésû üveg-grafikái, melyet mûvészi ügyességgel, szabadkézzel visz fel poharakra és különféle üvegekre, érdekessé és egyedivé varázsolhatják egy vendéglátóhely terítékeit, és ajándéknak is kiválóak.

www.hoventa.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Gasztronómia - Hoventa Regional - Vendéglátóipari szakkiállítás 2007. ápr. 18 -19. - Szeged

További Étterem - Gasztronómia ajánlatok

A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.