2006. 12. 20. - 09:44

Gasztronómia: Karácsonyi pulykatöltelék

Gasztronómia: Karácsonyi pulykatöltelék
Az alábbiban bemutatott karácsonyi pulykatölteléket talán többen ismerik Görög töltelék néven. De ha még így sem cseng ismerősen, akkor épp itt az ideje, hogy bemutassuk Önöknek!
Hozzávalók:
10 g rizs,
3,5 dl víz,
110 g vaj,
225 g hagyma, apróra vágva
150 g mazsola
350 g konzerv, hámozott, édesítetlen gesztenye aprítva
2 bő marék fenyőmag
700 g darált marhahús.

Az ízesítéshez:
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 teáskanál őrölt fahéj
só, friss, őrölt bors.

A rizst öntsük egy edénybe a vízzel és egy csipetnyi sóval. Gyújtsunk alá, majd a forrást követően vegyük takarékra alatta a tüzet, de még 6 percen át főzzük lassú tűzön tovább. Az idő leteltével öntsük le róla a vizet.

Egy nagyobb lábost vegyünk most elő, és olvasszuk fel benne a már kimért vajat, süssük meg rajta a hagymát, de csak üvegesre. Adjuk hozzá a megfőtt rizst, a gesztenyét, mazsolát, a magot, s végül a darált húst is. Ezeket jól dolgozzuk össze, majd közepes lángon főzzük kb. 8-10 percig, amíg a hús átlátszatlan nem lesz. Ízesítsük ízlés szerint, majd vegyük le a tűzről.

A pulykát is megtölthetjük vele, de magában is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!


Csibe

Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Gasztronómia: Karácsonyi pulykatöltelék

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.