2007. 04. 23. - 07:24
Gasztronómia - Mesterek vacsorája - A Magyar Gasztronómia Szövetség rendezvénye
Gasztronómia - Konyakos libamáj trüffel, házinyúlpástétom és csokikvartett - néhány ínycsiklandozó finomság abból a nyolcfogásos menüből, amit pénteken, a mesterek vacsoráján szolgáltak fel a vendégeknek.
A rendezvényt minden évben megszervezi a Magyar Gasztronómiai Szövetség. Ezeken a vacsorákon adják át ugyanis a mesteri kitüntető címet az arra érdemes szakácsoknak és cukrászoknak. A mesterek vacsorájának először adott otthont Debrecen.
Amíg a vendégek Lajsz András bármixer koktéljait kortyolgatták, a konyhában szorgos kezek készítették a nyolcfogásos menüt. Harminchat szakács és mesterszakács dolgozott azon, hogy az ételek nem csupán ízletesek, hanem tetszetősek is legyenek. Ilyen remekművek elkészítésére csupán a legjobbak képesek. A mesteri cím elnyeréséhez hosszú út vezet. A szakácsoknak és a cukrászoknak 15 éves szakmai gyakorlattal, valamint országos versenyeken elért helyezésekkel kell bizonyítaniuk, hogy megérdemlik a kitüntető címet.
Egy hatalmas megtiszteltetés, amivel elismerik a munkáját és egy bizonyos rang, aminek meg kell felelni, amit csak überelni lehet és továbbvinni ezt – vélekedik Szabó Zoltán mesterszakács.
A mesteri címet igazoló okleveleke, a hagyományoknak megfelelően idén is a mesterek vacsoráján adták át. Pénteken összesen 18 szakácsot és cukrászt jutalmazott a Magyar Gasztronómiai Szövetség ezzel a címmel. Szakácsok és cukrászok az ország minden tájáról érkeztek, ám a legtöbb díjazott a debreceni éttermek séfjei közül került ki.
Ez egy indíttatás lehet arra, hogy Debrecen aránylag azért nem kisváros, de nem kell ahhoz nagy szállodában, nagy étteremben dolgozni, hogy a világ esetleg egyik legsikeresebb embere legyen valaki, remélem, hogy ez másnak is összejön minél hamarább – bizakodik Mile József, a Debreceni Regionális Szakácscsapat kapitánya.
A mesterek vacsorájának először adott otthont a város. A Gasztronómiai Szövetségnek jó oka volt arra, hogy idén a cívisvárosban rendezze meg a díjátadót.
Az országnak ez a fele hozta el a luxemburgi érmeknek a kétharmadár. És ide került a világbajnoki cím is, tehát Mile József összetett kategóriában a legmagasabb pontot érte el, és ő nyerte el a világbajnoki címet – mondta el Pető István, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke.
A mesteri rang elérése, a szakmai zsűri kitüntetése minden szakács álma. Ám ahogy az esten elhangzott, az igazi elismerést az jelenti egy szakács életében, ha vendégek jóllakottan, elégedetten állnak fel az asztaltól a vacsora végén.
www.dtv.hu
Szólj hozzá a fórumon!: Gasztronómia - Mesterek vacsorája - A Magyar Gasztronómia Szövetség rendezvénye
További Étterem - Gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem linkajánló: etteremlink.mconet.biz
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarország.mconet.biz

