2006. 06. 02. - 16:22

Gomba saláta

Gomba saláta
Mai ajánlatunk egy könnyű és gyorsan elkészíthető saláta fajta. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba
15 dkg vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
4 db babérlevél
2 db kis paradicsomsűrítmény konzerv
1 kávéskanál fehérbors
1 evőkanál mez
1 kávéskanál só
¼ citrom (negyed)
¾ dl olaj(negyed)

ELKÉSZÍTÉS:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a forró olajon megfonnyasztjuk. A vékony szeletekre összevágott gombát rátesszük, jól összekeverjük és megvárjuk, míg a saját
leve el nem fő. Ekkor 1 dl bort öntünk hozzá, és tovább pároljuk. Amikor ismét olajra lefő, hozzáadjuk a maradék fehérbort is. Ennek elpárolódása után (a tűzről levéve) belekeverjük a paradicsompürét, babérlevelet, fehérborsot és a sót, ezek után hozzáadjuk a citromlevet és a mézet. Visszatéve a tűzhelyre 4-5 percig folyamatosan
keverjük. Megfelelő edénybe tesszük, kihűtjük és petrezselyemlevéllel, valamint
citromkarikákkal díszíthetjük.


Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet: www.mconet.hu



Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
648_20060602162456_55.jpg

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.