2006. 07. 11. - 09:14
Gombás flekken

Receptajánlókban egy húskülönlegességet kínálunk a figyelmükbe, melyhez egy ízletes koktél receptet mellékeltünk.
Hozzávalók:
200gr. Őzláb vagy róka gomba
1 ág friss kakukkfű
1 kg. Tarja vagy sertésszelet
só
bors
flekken fűszer
1 dl. Olaj
1 dl száraz vörösbor
Elkészítés:
A gombát alaposan megtörölgetjük, megtisztítjuk a levélmaradványoktól, nem túl vékonyan felszeleteljük. A kakukkfűágat megmossuk, leveleit leszedegetjük. A hússzeleteket megmossuk, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, gyengén kiverjük.
Egy jól záródó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet húst, a fenti módon fűszerezzük, stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakára a hűtőben tesszük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a "takarót", és további 15 perc alatt készre pirítjuk. A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Szabad tűzön, roston is süthetjük, de a gombát külön edényben kell pirítani, mivel könnyen megég vagy belepottyan a parázsba!
Florida Sunshine koktél
Hozzávalók:
1 dl tequila
1 dl narancslé
1 dl ananászlé
grenadine szirup
Jégkocka
Elkészítés:
Veszünk egy poharat, az aljára tesszük a jégkockát ha lehet tört formában. Ezt követően ráöntjük a tequilát, a narancslevet és az ananászlevet, keverjük össze. A tetejét meglocsoljuk grenadine sziruppal, naracskarikával és szívószállal díszítjük.

Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Gombás flekken
200gr. Őzláb vagy róka gomba
1 ág friss kakukkfű
1 kg. Tarja vagy sertésszelet
só
bors
flekken fűszer
1 dl. Olaj
1 dl száraz vörösbor
Elkészítés:
A gombát alaposan megtörölgetjük, megtisztítjuk a levélmaradványoktól, nem túl vékonyan felszeleteljük. A kakukkfűágat megmossuk, leveleit leszedegetjük. A hússzeleteket megmossuk, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, gyengén kiverjük.
Egy jól záródó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet húst, a fenti módon fűszerezzük, stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakára a hűtőben tesszük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a "takarót", és további 15 perc alatt készre pirítjuk. A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Szabad tűzön, roston is süthetjük, de a gombát külön edényben kell pirítani, mivel könnyen megég vagy belepottyan a parázsba!
Florida Sunshine koktél
Hozzávalók:
1 dl tequila
1 dl narancslé
1 dl ananászlé
grenadine szirup
Jégkocka
Elkészítés:
Veszünk egy poharat, az aljára tesszük a jégkockát ha lehet tört formában. Ezt követően ráöntjük a tequilát, a narancslevet és az ananászlevet, keverjük össze. A tetejét meglocsoljuk grenadine sziruppal, naracskarikával és szívószállal díszítjük.

Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Gombás flekken