2006. 04. 14. - 14:16
Gombás- sajtos tarhonya

Mai receptajánlónkban egy 30 perces egytálételt szeretnénk bemutatni, amit magában vagy akár köretként sült hús mellé is tálalhatunk.
Hozzávalók:
15 dkg tarhonya
30 dkg piros és sárga paprika
2 ek. Olaj
2 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba
15 dkg süthető sajt
1. 5 dkg finomra vágott zöldfűszer (oregánó, bazsalikom, petrezselyem)
Só
Bors
Elkészítés:
A tarhonyát beletesszük egy tálba, leöntjük 3 dl. Forrásban lévő vízzel, majd fóliával letakarjuk és 5-10 percig lefedve állni hagyjuk. A paprikákat felkockázzuk, ezt követően közepes lángon megpároljuk. Egy evőkanál olajat egy tűzálló tálban felhevítjük, és a zúzott fokhagymát 1 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk a felszeletelt gombákat, és azt is 3-4 percig pirítjuk. Ezt követően félre tesszük. A párolt paprikát és a zöld fűszereket összekeverjük a tarhonyával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tányérokba adagoljuk, és a tetejére rakjuk a gombát és a sajtot. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
