2005. 09. 23. - 20:17
Görögsaláta pulykamellel és vörösbabbal

Mai saláta receptünket nem csak azon olvasóinknak ajánljuk akik a saláták szerelmesei,hanem azoknak is akik fogyókúráznak vagy éppen egészségesen táplálkoznak.
Hozzávalók:
300g pulykamell
200g vörösbab
1 babérlevél
1 fej vöröshagyma
1 cső zöldpaprika
2 darab paradicsom
3 evőkanál ecet
4 evőkanál étolaj
1 gerezd foghagyma
1 csokor bazsalikom
frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A vörösbab ha egy mód van rá legyen konzerves, mert akkor nem kell a beáztatással foglalkozni és az íze is jó, de ha valaki ragaszkodik a friss babhoz már a saláta elkészítése előtt egy nappal, áztassa be. Ha friss babból készítjük, akkor leszűrjük a már kiázott babokat és épp csak annyi vizet hagyunk rajta, hogy az ellepje. Ezt követően hozzáadjuk a babérlevelet és odatesszük forrni, ha felforrt fedővel lefedjük és lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. Végül megsózzuk és hagyjuk kihűlni. A pulykahúst kis olajban megsütjük és fűszerekkel ízesítjük. A paprikát apró darabokra felszeleteljük, a megtisztított hagymát felkarikázzuk a paradicsomot pedig gerezdekre vágjuk. Az ecetet sóval és borssal a salátába elkeverjük, az olajat villával kavargatva adjuk hozzá. A fokhagymát összezúzzuk, és az öntethez adjuk Ezt követően az összes hozzávalót hozzáadjuk a salátához és összekavarjuk( hús, öntet, fűszerek) A bazsalikom levelével pedig már tálalhatjuk is a finom és fitt salátánkat.
csibe
Szólj
hozzá: rovatunkhoz!
300g pulykamell
200g vörösbab
1 babérlevél
1 fej vöröshagyma
1 cső zöldpaprika
2 darab paradicsom
3 evőkanál ecet
4 evőkanál étolaj
1 gerezd foghagyma
1 csokor bazsalikom
frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A vörösbab ha egy mód van rá legyen konzerves, mert akkor nem kell a beáztatással foglalkozni és az íze is jó, de ha valaki ragaszkodik a friss babhoz már a saláta elkészítése előtt egy nappal, áztassa be. Ha friss babból készítjük, akkor leszűrjük a már kiázott babokat és épp csak annyi vizet hagyunk rajta, hogy az ellepje. Ezt követően hozzáadjuk a babérlevelet és odatesszük forrni, ha felforrt fedővel lefedjük és lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. Végül megsózzuk és hagyjuk kihűlni. A pulykahúst kis olajban megsütjük és fűszerekkel ízesítjük. A paprikát apró darabokra felszeleteljük, a megtisztított hagymát felkarikázzuk a paradicsomot pedig gerezdekre vágjuk. Az ecetet sóval és borssal a salátába elkeverjük, az olajat villával kavargatva adjuk hozzá. A fokhagymát összezúzzuk, és az öntethez adjuk Ezt követően az összes hozzávalót hozzáadjuk a salátához és összekavarjuk( hús, öntet, fűszerek) A bazsalikom levelével pedig már tálalhatjuk is a finom és fitt salátánkat.
csibe
Szólj
hozzá: rovatunkhoz!
