2006. 05. 10. - 21:52
Grillezett bajor csülök

Receptajánlók ma egy igazi kiadós lakoma receptjét rejti, ha kíváncsiak rá készítsék el, az eredmény ínycsiklandó lesz. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
4 db kisebb, nyers csülök (nem füstölt!)
zöldségleves
malátasör
só
bors
babérlevél
szegfűszeg
borókabogyó
Elkészítés:
A csülköket zöldségleves és malátasör keverékébe tesszük, s babérlevél, szegfűszeg, borókabogyó, só és bors hozzáadásával kb. 1-1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. A főzőlevet beforraljuk. A csülköket rácsra tesszük, alájuk tepsit helyezünk. A beforralt főzőlével, illetve a lecsurgó pecsenyelével, majd malátasörrel kenegetve sütőben sütjük ropogós-pirosra.
Bajor káposztával és burgonyagombóccal tálaljuk. Egy jó korsó sör illik hozzá.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

4 db kisebb, nyers csülök (nem füstölt!)
zöldségleves
malátasör
só
bors
babérlevél
szegfűszeg
borókabogyó
Elkészítés:
A csülköket zöldségleves és malátasör keverékébe tesszük, s babérlevél, szegfűszeg, borókabogyó, só és bors hozzáadásával kb. 1-1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. A főzőlevet beforraljuk. A csülköket rácsra tesszük, alájuk tepsit helyezünk. A beforralt főzőlével, illetve a lecsurgó pecsenyelével, majd malátasörrel kenegetve sütőben sütjük ropogós-pirosra.
Bajor káposztával és burgonyagombóccal tálaljuk. Egy jó korsó sör illik hozzá.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
