2006. 02. 24. - 16:55
Gyömbéres sütőtökleves

Receptajánlónkban egy igazi különlegességet ajánlunk a figyelmükbe. A leveshez betétként pirított zsemlekockákat ajánlunk.
Hozzávalók:
200g burgonya
450 g sütőtök
1 hagyma
2 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. Őrölt gyömbér
2 ek olaj
1 ek ételízesítő
1. 5dl főzőtejszín
Só
Bors
4 ek tejföl
Elkészítés:
A sütőtököt és a burgonyát meghámozzuk, a sütőtököt kimagvaljuk, és mindkettőt apróra felkockázzuk. A hagymaféléket, a fokhagymát és a gyömbért szintén megtisztítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A gyömbért megreszeljük. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a fokhagymát és a gyömbért, hozzáadjuk a pórét és a gyömbért, kb. egy perc múlva a sütőtököt és a burgonyát, és élénk tűzön kb. még egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, felöntjük 1. 2 liter vízzel, majd félig lefedve puhára főzzük. A leveshez adjunk tejszínt, mixerrel az egészet zúzzuk péppé, utána sózzuk, borsozzuk, és forraljuk össze. A mélytányérok aljára 1-1 ek tejfölt simítunk, erre rámerjük a forró levest. Díszítésként használhatunk snidlinget, vagy petrezselymet.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
200g burgonya
450 g sütőtök
1 hagyma
2 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. Őrölt gyömbér
2 ek olaj
1 ek ételízesítő
1. 5dl főzőtejszín
Só
Bors
4 ek tejföl
Elkészítés:
A sütőtököt és a burgonyát meghámozzuk, a sütőtököt kimagvaljuk, és mindkettőt apróra felkockázzuk. A hagymaféléket, a fokhagymát és a gyömbért szintén megtisztítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A gyömbért megreszeljük. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a fokhagymát és a gyömbért, hozzáadjuk a pórét és a gyömbért, kb. egy perc múlva a sütőtököt és a burgonyát, és élénk tűzön kb. még egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, felöntjük 1. 2 liter vízzel, majd félig lefedve puhára főzzük. A leveshez adjunk tejszínt, mixerrel az egészet zúzzuk péppé, utána sózzuk, borsozzuk, és forraljuk össze. A mélytányérok aljára 1-1 ek tejfölt simítunk, erre rámerjük a forró levest. Díszítésként használhatunk snidlinget, vagy petrezselymet.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
