2006. 02. 07. - 16:19

Hamis túrógombóc

Hamis túrógombóc
A hamis túrógombócot tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, kompóttal, vagy cukorral elkevert tejfölt kínálhatunk mellé.
Hozzávalók:
20 dkg búzadara
3 evőkanál mazsola
Cukor
Vaníliás cukor
Reszelt citromhéj
Vaj
1 l. Tej

Elkészítés:
A vaníliacukorral, a cukorral, a citromhéjjal ízesített tejet, felforraljuk, majd 15dkg dara és zsemlemorzsa hozzáadásával sűrűre főzzük. A maradék darát vajban megpirítjuk, kevés vizet adunk hozzá, hogy megpuhuljon, aztán megcukrozzuk. A langyosra hűlt tejbegrízből gombócokat formálunk,, és a pirított grízben meghempergetjük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk a gombócokat, és mindet átforgatjuk. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!


csibe-MCONET

Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.