2006. 03. 17. - 16:39
Hesseni szalonnás lepény

A saját készítésű lepények vagy pizzák családi vagy baráti körben egyaránt biztos sikert jelentenek.
Hozzávalók:
A kelt tésztához:
25 dkg rozsliszt
12 dkg búzaliszt
1 élesztő
1 tk. Cukor
1 tk. Só
4 ek. Étolaj
2.5 dl. Langyos víz
A tetejére:
4 zsemle
25 dkg tehéntúró
30 dkg tejszín
3 tojássárgája
1 tk. Köménymag
3 ek. Zöldfűszer
Só
Bors
62 dkg szalonna
3 tojásfehérje
Elkészítése:
A kétfajta lisztet elkavarjuk az élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat és a vizet. Összegyúrjuk. Meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan meg nem dagad, ekkor jól átgyúrjuk, és kinyújtjuk. A tetejéhez a zsemléket hideg vízbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a túrót, a tejszínt, a tojássárgáját, illetve a köményt és a zöldfűszereket, majd sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a kockára vágott szalonnákat. A tojás fehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, meleg helyen kelesztjük, majd ezután tesszük a sütőbe. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

A kelt tésztához:
25 dkg rozsliszt
12 dkg búzaliszt
1 élesztő
1 tk. Cukor
1 tk. Só
4 ek. Étolaj
2.5 dl. Langyos víz
A tetejére:
4 zsemle
25 dkg tehéntúró
30 dkg tejszín
3 tojássárgája
1 tk. Köménymag
3 ek. Zöldfűszer
Só
Bors
62 dkg szalonna
3 tojásfehérje
Elkészítése:
A kétfajta lisztet elkavarjuk az élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat és a vizet. Összegyúrjuk. Meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan meg nem dagad, ekkor jól átgyúrjuk, és kinyújtjuk. A tetejéhez a zsemléket hideg vízbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a túrót, a tejszínt, a tojássárgáját, illetve a köményt és a zöldfűszereket, majd sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a kockára vágott szalonnákat. A tojás fehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, meleg helyen kelesztjük, majd ezután tesszük a sütőbe. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
