2006. 07. 28. - 13:05
Húsétel: Indiai chilis csirke

Mai receptajánlónkban,egy nagyon pikáns ízű húsételt ajánlunk a figyelmükbe, köretnek, petrezselymes új krumplit, vagy sült burgonyát ajánlunk.
Hozzávalók:
4 db csirkemell vagy pulykamell
2 evőkanál mákolaj
1 fej hagyma
2 evőkanál paradicsomsűrítmény
3 db babérlevél
friss korianderlevél
1 teáskanál őrölt kömény
2 db piros chilipaprika
2 evőkanál szezámmag
3 gerezd fokhagyma
1 citrom
2 evőkanál méz
só, bors
kuszkusz

Elkészítés:
Összetörjük a szezámmagot a vajmákkal, majd egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, az összetört fokhagymát, a mézet, a mákolajat, az őrölt köményt és a karikára vágott chilipaprikákat. Az így kapott keverékbe alaposan megforgatjuk a csíkokra vágott húst. A hagymát felaprózzuk, egy serpenyőben olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsompürét, és az egészet összeforraljuk. Utána hozzáadjuk a bepácolt csirkecombokat, felöntjük egy pohár vízzel, majd puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, rászórjuk a kuszkuszt és a friss koriandert.

Csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai fórumunkhoz: Indiai chilis csirke
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
4 db csirkemell vagy pulykamell
2 evőkanál mákolaj
1 fej hagyma
2 evőkanál paradicsomsűrítmény
3 db babérlevél
friss korianderlevél
1 teáskanál őrölt kömény
2 db piros chilipaprika
2 evőkanál szezámmag
3 gerezd fokhagyma
1 citrom
2 evőkanál méz
só, bors
kuszkusz

Elkészítés:
Összetörjük a szezámmagot a vajmákkal, majd egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, az összetört fokhagymát, a mézet, a mákolajat, az őrölt köményt és a karikára vágott chilipaprikákat. Az így kapott keverékbe alaposan megforgatjuk a csíkokra vágott húst. A hagymát felaprózzuk, egy serpenyőben olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsompürét, és az egészet összeforraljuk. Utána hozzáadjuk a bepácolt csirkecombokat, felöntjük egy pohár vízzel, majd puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, rászórjuk a kuszkuszt és a friss koriandert.

Csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai fórumunkhoz: Indiai chilis csirke
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu