2006. 07. 28. - 13:05

Húsétel: Indiai chilis csirke

Húsétel: Indiai chilis csirke
Mai receptajánlónkban,egy nagyon pikáns ízű húsételt ajánlunk a figyelmükbe, köretnek, petrezselymes új krumplit, vagy sült burgonyát ajánlunk.

Hozzávalók:

4 db csirkemell vagy pulykamell
2 evőkanál mákolaj
1 fej hagyma
2 evőkanál paradicsomsűrítmény
3 db babérlevél
friss korianderlevél
1 teáskanál őrölt kömény
2 db piros chilipaprika
2 evőkanál szezámmag
3 gerezd fokhagyma
1 citrom
2 evőkanál méz
só, bors
kuszkusz


215_20060728130423_712.jpg



Elkészítés:

Összetörjük a szezámmagot a vajmákkal, majd egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, az összetört fokhagymát, a mézet, a mákolajat, az őrölt köményt és a karikára vágott chilipaprikákat. Az így kapott keverékbe alaposan megforgatjuk a csíkokra vágott húst. A hagymát felaprózzuk, egy serpenyőben olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsompürét, és az egészet összeforraljuk. Utána hozzáadjuk a bepácolt csirkecombokat, felöntjük egy pohár vízzel, majd puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, rászórjuk a kuszkuszt és a friss koriandert.


254_20060728130423_560.jpg




Csibe




Szólj hozzá: Gasztronómiai fórumunkhoz: Indiai chilis csirke



A hír támogatója:


Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.