2010. 03. 24. - 17:43

Húsvéti étkek: Babcsirától az illatos kalácsig

Húsvéti étkek: Babcsirától az illatos kalácsig
Húsvét magyar elnevezése arra utal, mikor 40 napig tartó böjt után először vettek magukhoz húst az emberek. A nagyböjt Jézus negyvennapos sivatagi tartózkodásának emléke, míg a nagyböjt utolsó hete a nagyhét Krisztus diadalmas jeruzsálemi bevonulásának ünnepe. Más európai országban Ostara istennő ünnepének nevével találkozunk Oster vagy Easter formában. Ostara a germán istenek közül az alvilág felett uralkodott, tavaszi ünnepét, pedig a napéjegyenlőség napján ülték meg.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.