2005. 10. 04. - 19:10
Ínyenc Puding különlegesség

Puding különlegességünkel az édességek szerelmeseinek szeretnénk ma kedveskedni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
15dkg fehércsoki
15dkg étcsokoládé
4 evőkanál étkezési zselatinpor
6dkg porcukor
4 dl tejszín
1 dl víz
egy negyed kiló keksz apróra szét morzsolva
Hozzávalók a kérmhez:
4 tojássárgája
10dkg porcukor
2 csomag vanilincukor
4 dl tej
Elkészítés:
A csokoládékat apró darabokra tördeljük, de külön tányérokba tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A felaprózott étcsoki darabokat egy fé dl. vízben megolvasztjuk, majd a zselatin felét hozzáadjuk. Ugyan ezt a műveletet elvégezzük a fehér csokival is. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, ezt fele-ele arányban hozzáadjuk a fehér és az étcsokihoz és hűtőbe tesszük. A krémhez a tejet a vanillincukorral felforraljuk. A tojás sárgáját a cukorral habosra verjük, ezt követően kicsi lángon óvatosan hozzáadjuk a vaníliás tejet, de nem forraljuk, fel csak hagyjuk besűrűsödni. Ezt követően hozzáadjuk a szétmorzsolt kekszet. Tálaláskor a fagyis vagy pudingos tálba egy-egy gombóc fehér és fekete csokoládét teszünk és a hideg vaníliás krémmel körbeöntjük, és csokidarabokkal díszítjük.
Szólj
hozzá: receptjeinkhez!
15dkg fehércsoki
15dkg étcsokoládé
4 evőkanál étkezési zselatinpor
6dkg porcukor
4 dl tejszín
1 dl víz
egy negyed kiló keksz apróra szét morzsolva
Hozzávalók a kérmhez:
4 tojássárgája
10dkg porcukor
2 csomag vanilincukor
4 dl tej
Elkészítés:
A csokoládékat apró darabokra tördeljük, de külön tányérokba tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A felaprózott étcsoki darabokat egy fé dl. vízben megolvasztjuk, majd a zselatin felét hozzáadjuk. Ugyan ezt a műveletet elvégezzük a fehér csokival is. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, ezt fele-ele arányban hozzáadjuk a fehér és az étcsokihoz és hűtőbe tesszük. A krémhez a tejet a vanillincukorral felforraljuk. A tojás sárgáját a cukorral habosra verjük, ezt követően kicsi lángon óvatosan hozzáadjuk a vaníliás tejet, de nem forraljuk, fel csak hagyjuk besűrűsödni. Ezt követően hozzáadjuk a szétmorzsolt kekszet. Tálaláskor a fagyis vagy pudingos tálba egy-egy gombóc fehér és fekete csokoládét teszünk és a hideg vaníliás krémmel körbeöntjük, és csokidarabokkal díszítjük.
Szólj
hozzá: receptjeinkhez!
