Jön a New Update!

Megújul a Update! Nyugalom, az alapok nem változnak, mindössze egy kis külső és belső ráncfelvarráson esik át Schobert Norbi egyre népszerűbb életmódrendszere. Hogy erre miért vagy szükség? Az Update négy évvel ezelőtt kezdte meg hódító hadjáratát, azóta viszont módosultak a fogyasztói igények, változott az élelmiszerpiac és a rendszer tudományosan is fejlődött. Idomulni kell a külső tényezőkhöz. A változásokról az Update atyja, hazánk fitneszguruja, Schober Norbi mesél.
A sikeres dolgok kifejlesztése után a gyártók általában elégedetten hátradőlnek a székükben és várják, hogy a termék fusson magától...
Én ehelyett úgy döntöttem, hogy egy teljeskörű tudományos vizsgálatnak vetem alá az Update-et. A világon még nem készült egyetlen másik életmódprogramról sem ilyen átfogó felmérés. Ezt egyébként a Norbi Ételfutár 10.000 fős állandó megrendelői bázisa tette lehetővé. Így nem csupán egy reprezentatív felmérést csináltathattam, ami megkérdőjelezhetetlenül hitelesebbé is teszi az egészet. A megrendelőink visszajelzései alapján ki lehetett szűrni, hogy milyen élettani hatásai vannak, ha valaki az Update alapján táplálkozik. Ezzel egy időben három fő aspektusból indultak klinikai vizsgálatok. Összefoglalva úgy is mondhatnám, hogy amíg a Norbi Update eddig egy reformtáplálkozás volt csupán, addig 2007 elejére a New Update egy tudományosan, széleskörűen bizonyított, felülvizsgált és tökéletessé csiszolt rendszerré változott. A gyermekbetegségeket „update-eltük”, így egy kiforrott, új módszer született. A New Update mögött olyan szaktekintélyek sora és olyan tudományos háttér áll, hogy jómagam is csupán egy reklámarc lettem a saját magam által kifejlesztett életmódrendszerben.
Milyen változásokra lehet számítani?
Az Update termékek keresztmetszetét folyamatosan bővíteni tudjuk, hiszen rövid idő leforgása alatt már 240 terméket fejlesztettek ki élelmiszermérnökeink. Emellett mostantól figyelembe veszünk egy olyan fontos dolgot, amit idáig mindenki kihagyott a számításból. Kutatások alapján bizonyítható, hogy bizonyos ételek és alapanyagok módosíthatják egymás hatásait. Például régen fekete, durva, teljes őrlésű zsíros kenyeret ettek a szántóföldeken, de ennek ellenére viszonylag kevés elhízott emberrel találkozhattunk. A zsír ugyanis lassítja a kenyérben lévő szénhidrát felszívódását, megváltoztatja a glikémiás indexet. Ami azt jelenti, hogy adott étel mennyire emeli meg a vércukrot. A magas rosttartalommal ugyanezt a hatást érhetjük el. Ráadásul a vastagbélrák kialakulásának az esélyeit is minimálisra csökkenthetjük, hiszen a mi speciális Norbi lisztünk tele van rosttal. Forradalmi változás, hogy az ételek egymásra gyakorolt hatását figyelembe véve jövőre elindítjuk az Egészségesen Takarékos menüsorunkat.
Sokan drágának tartják a Norbi Ételfutár árait. Ebben is lesz változás?
Én komolyan veszem az egészséges élethez való alkotmányos alapjogot, és mindent elkövetek azért, hogy a kevésbé tehetős emberek is esélyt szerezzenek egy hosszabb életre.
Mennyiben rendeződnek át az Update alapját képező idősávok?
Az idősávok kialakításánál sok mindent figyelembe vettem. A szénhidrát tartalmat, kalóriát, glikémiás indexet (milyen gyorsan emeli meg a vércukorszintet). Ha csak önmagában alkalmazzuk bármelyiket, egyik sem működik sokáig, holott éppen a jojo-effektus kiiktatása lenne a lényeg. Azért beszélünk életmódrendszerről, mert egy hosszú távon biztonságosan és könnyen alkalmazható rendszert alakítottam ki, nem pedig egy fogyókúrát, amelyet követően szépen visszaszedegeti az ember a keservesen leadott kilókat. Ha csak a kalóriát csökkentjük, egy éven belül szinte biztosan visszahízunk. Az idősávok továbbra is fennállnak, de az 1-2-3 idősáv tulajdonképpen azt fejezi ki, melyik étel mennyi szénhidrátot tartalmaz, milyen a glikémás indexe, mennyi benne a kalória, mennyire vagyunk hajlamosak magunkat túlenni belőle. Ha update 1,2,3-ról beszélünk, akkor már update minőségi kategóriáról beszélünk. Azért mert valami 1,2,3 kód alapján van rangsorolva közel sem biztos, hogy update színvonal. Az 1-es fatburn, egész nap fogyasztható minimális szénhidrát tartalma miatt. A 2-es idősávba tartozó termékek elnevezése a balance, ezek ideális szénhidrátot tartalmaznak, míg a 3-as idősávba tartozókat azoknak ajánlom, akiknek többlet kalóriára és vitalitásra van szükségük délutánig. Ez az energy, lényegében súlytartó sáv. És itt a lényeg. Miért idősávokról beszéltem eddig, nem pedig a már megszokott kódokról? Mert minden étel kategorizálható ezek szerint, mint ahogy az eddig publikált könyveimben szinte valamennyi élelmiszert be is soroltam valahová. De ezentúl különbséget kívánok tenni aszerint is, mi az, amit én személy szerint ajánlok nyugodtan fogyasztani, és mi az, amit csak alkalmanként. Így a light cola például 1-es, mert nem hizlal, de nem kapja meg az Update 1-es minősítést a benne lévő foszforsav, kátrányszínezék és aszpartam miatt. Ugyanakkor a banán, a datolya, a magvas gyümölcs tartalmú müzli Update 3-as, hiszen rengeteg értékes tápanyag található benne annak ellenére, hogy délig ajánlom fogyasztani őket.

Tehát az „Update 1-2-3” egy minőségi szint megjelölésévé változott át?
Pontosan erről van szó. Ezt felhasználva mindenki iránymutatást kap, miből mennyit ajánlott fogyasztania, és hogy mi milyen hatást fog gyakorolni a szervezetére. Mindig betartottam, amit ígértem. Ha azt mondtam a követőimnek, tornázzanak és lefogynak, igaz volt. Mikor azt mondtam, rendelj tőlem menüt és lefogysz, igaz volt. Én sohasem csaptam be senkit. A sikerem titka a munka, a becsületesség és az őszinteség. Ha valamire azt mondom, hogy update 1-es, akkor azt nyugodt szívvel, bármikor fogyaszthatják. Nem hagyom befolyásolni magam semmilyen lobby által, nálam nem a szponzoráció határozza meg az ideológiát. Ha összefoglalnám, mit adtam én a hazámnak? Sok irigy embernek ürügyet, több mint háromszáz embernek stabil munkahelyet, több százezer embernek egészséget és karcsúságot. Ha különbséget teszek a sima 1-es kód, és az Update 1-es között, egy mindenki számára könnyen követhető és közérthető iránymutatást adok. Mindig azt vallottam, hogy nem az irigyeknek kell megfelelni, hanem azoknak az embereknek, akik a munkám alapján ítélnek meg, és ugyanezt javaslom mindenkinek.
Bővebb információk: http://www.norbiupdate.hu/
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz:Jön a New Update!
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu