2006. 07. 18. - 12:40
Kakukkfüves ételkülönlegesség vegetáriánusoknak is

Mai receptünk, elsősorban a vegetáriánus olvasóinknak kedvez, mivel ez a fogás nem tartalmaz húst.
Fontos ízesítő eleme az ételnek a kakukkfű, mely pikáns ízt ad ételünknek.
Hozzávalók:
1 cukkíni
30 dkg. Csiperkegomba
4 fej hagyma
2 karalábé
1 fej kínai kel
3 paradicsom
ételízesítő
só
bors
kakukkfű
Elkészítése:
A hagymát és a gombát felszeleteljük, beletesszük egy teflonba 3 evőkanál vízzel, megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a felvágott karlábét, majd kicsit később a cukkínit illetve a kínnak kelt, amit csíkokra vágunk. Sóval, ételízesítővel, kicsi borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ezután hirtelen lángon párszor átforgatjuk, vigyázzunk, arra, hogy nehogy túlfőzzük a zöldségeket. A főzés utolsó fázisában hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, párszor még átforgatjuk aztán kész is. Hidegen vagy melegen is egyaránt fogyasztható.
Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Kakukkfüves ételkülönlegesség vegetáriánusoknak is
Hozzávalók:
1 cukkíni
30 dkg. Csiperkegomba
4 fej hagyma
2 karalábé
1 fej kínai kel
3 paradicsom
ételízesítő
só
bors
kakukkfű
Elkészítése:
A hagymát és a gombát felszeleteljük, beletesszük egy teflonba 3 evőkanál vízzel, megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a felvágott karlábét, majd kicsit később a cukkínit illetve a kínnak kelt, amit csíkokra vágunk. Sóval, ételízesítővel, kicsi borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ezután hirtelen lángon párszor átforgatjuk, vigyázzunk, arra, hogy nehogy túlfőzzük a zöldségeket. A főzés utolsó fázisában hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, párszor még átforgatjuk aztán kész is. Hidegen vagy melegen is egyaránt fogyasztható.
Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Kakukkfüves ételkülönlegesség vegetáriánusoknak is