2005. 12. 21. - 09:35

Karácsonyi ínyenc pulykatekercsek

Karácsonyi ínyenc pulykatekercsek
Mai receptünk igazi húskülönlegességet tartalmaz, melyhez burgonyapürét vagy rizsköretet ajánlunk.
Hozzávalók:
1. 2 kg pulykamell
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg bacon vagy császár szalonna
13 gerezd fokhagyma
3 dl fehér száraz bor

Bors
Rozmaring

Elkészítés:
A pulykamellet kettévágjuk, úgy hogy az alja kettéváljon, húsklopfolóval téglalap alakúra verjük. Megsózzuk, befedjük a szalonnacsíkokkal, rárakjuk a megtört foghagymát, és egy kis rozmaringgal meghintjük. Ezt követően feltekerjük, és hústűvel megtűzzük, és beletekerjük a megmaradt szalonnaszeletekbe, és cérnával átkötözzük. Mély tűzálló tálba tesszük, felöntjük a borral, körberakjuk a feldarabolt hagymával, és először alufólia alatt megpároljuk. A sütés felénél levesszük a fóliát és saját zsírjával locsolgatva, megsütjük. Tálaláskor levesszük a cérnát, és a hústűt kihúzzuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe
Gasztronómia fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.