2005. 12. 06. - 20:09
Karácsonyi mogyorótorta

Az ünnepi menü elkészítéséhez korábbi cikkeinkben már igyekeztünk hasznos ötleteket adni, mai desszertünket is ajánljuk a figyelmükbe.
Hozzávalók:
20dkg cukor
5 tojás
10dkg liszt
15 dkg vaj
15dkg darált mogyoró
Csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
1 csomag mogyorós pudingpor
1 ek. Kakaópor
10dkg cukor
20 dkg vaj
15dkg meggylekvár
4 dl. Tej
Hozzávalók a díszítéshez:
10dkg fehér csoki
Kakaópor
Elkészítés:
A vajat a fele cukorral és sóval habosra kikeverjük, a tojások sárgáját hozzáadjuk. A tojás fehérjét a maradék cukorral keményre verjük, és hozzáadjuk a vajas krémhez, aztán a lisztet és a mogyorót is hozzáadjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és kisütjük a sütőben. Ha megsült kiforgatjuk a formából és levesszük a papírt róla, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel. 4 evőkanál tejet a kakaóporral és a mogyoró pudingporral kikavarjuk. A maradék tejbe beleszórjuk a cukrot, felforraljuk, hozzáadjuk a kikavart pudingos masszát és azt is felforraljuk. Hagyjuk kihűlni a pudingot és a vajat kanalanként, hozzáadjuk. A krém 2/3 át a tésztára kenjük, erre kenjük rá a lekvárt. A tészta oldalait is bekenjük. A fehér csokit megolvasztjuk gőzön, rákenjük a tortára és hagyjuk megkeményedni. Papírból csillagsablont készítünk, a tortára fektetjük, és kakaóporral megszórjuk. Levesszük a sablont, a maradék krémet pedig díszítésnek fel lehet használni.
csibe
Szólj hozzá: rovatunkhoz!
20dkg cukor
5 tojás
10dkg liszt
15 dkg vaj
15dkg darált mogyoró
Csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
1 csomag mogyorós pudingpor
1 ek. Kakaópor
10dkg cukor
20 dkg vaj
15dkg meggylekvár
4 dl. Tej
Hozzávalók a díszítéshez:
10dkg fehér csoki
Kakaópor
Elkészítés:
A vajat a fele cukorral és sóval habosra kikeverjük, a tojások sárgáját hozzáadjuk. A tojás fehérjét a maradék cukorral keményre verjük, és hozzáadjuk a vajas krémhez, aztán a lisztet és a mogyorót is hozzáadjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és kisütjük a sütőben. Ha megsült kiforgatjuk a formából és levesszük a papírt róla, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel. 4 evőkanál tejet a kakaóporral és a mogyoró pudingporral kikavarjuk. A maradék tejbe beleszórjuk a cukrot, felforraljuk, hozzáadjuk a kikavart pudingos masszát és azt is felforraljuk. Hagyjuk kihűlni a pudingot és a vajat kanalanként, hozzáadjuk. A krém 2/3 át a tésztára kenjük, erre kenjük rá a lekvárt. A tészta oldalait is bekenjük. A fehér csokit megolvasztjuk gőzön, rákenjük a tortára és hagyjuk megkeményedni. Papírból csillagsablont készítünk, a tortára fektetjük, és kakaóporral megszórjuk. Levesszük a sablont, a maradék krémet pedig díszítésnek fel lehet használni.
csibe
Szólj hozzá: rovatunkhoz!
