2010. 01. 20. - 18:18

Kashmír Indiai Étterem

Kashmír Indiai Étterem
Az utóbbi években Budapest sok téren fejlődésnek indult és a turizmus is felvirágzott. A helybéli emberek mind kifinomultabbakká váltak és mind nyitottabbá az idegen kultúrák iránt, ami a budapesti indiai vendéglők megjelenésében is tükröződik.

Üdvözöljük a Kashmir Indiai Étteremben, amely az autentikus indiai konyhát képviseli itt Budapest szívében.
Az utóbbi években Budapest sok téren fejlődésnek indult és a turizmus is felvirágzott. A helybéli emberek mind kifinomultabbakká váltak és mind nyitottabbá az idegen kultúrák iránt, ami a budapesti indiai vendéglők megjelenésében is tükröződik. Az elmúlt időszakban sok új hely nyílt, ahol különböző formákban kínálják az indiai ételeket, a gyorséttermektől a kifinomultabb vendéglőkig.
Üdvözöljük.
Egyes vendéglők a belsőépítészetre helyezik a hangsúlyt, mások az ételekre, és vannak olyan éttermek amelyek csak azért nyíltak mert divat lett az indiai ételekkel foglalkozni.
Mi itt a Kashmírban egy jó indiai étterem atmoszférájának tükrözéséhez szükséges feltételek egyensúlyát teremtettük meg. Arról vagyunk híresek, hogy kiváló ételeket szolgálunk fel, ami a visszatérő vendégeink számából egyértelműen kitűnik. A központi elhelyezkedés, a hibátlan belső dekoráció, barátságos kiszolgálás és a misztikus légkör vendégeket a csúcsra helyezik.

Képviseli.

A konyha

Az Indiai szubkontinens 3.000.000 négyzetkilométeren terül el és magába foglal mindent a Himalájától a síkságokig, a trópusi erdőktől a sivatagokig és a partvonalak mentén húzódó pazar strandokig. Az éghajlat a hideg északtól a Himalája alatti mérsékelt régión át a nyugati és déli részek trópusi klímájáig mindent magába foglal.
A régió rasszok és vallások sokaságának ad otthont: hinduk, muszlimok, keresztények, szikhek, jainák, párszik és más apró felekezet kap itt helyet és az ország konyhája is olyan változatos mint a népessége és a földrajzi jellegzetességei.

 

Fogások.

 

A mi vendéglőnk nagyrészt az észak-indiai és kashmíri konyhát képviseli amely nagy gazdagságával tűnik ki, főképp csonthéjasokon, szárított gyümölcsökön vajon és tejszínen alapul. A fűszerek finom érzékkel vannak keverve annak érdekében, hogy az ízeket maximálisan kiemeljék. A fogások nagy gonddal készülnek a legfrissebb alapanyagokból, külföldről hozott fűszerekkel amelyek nem csak az ízeket hivatottak feldobni, hanem nagyszerű étvágygerjesztőként és emésztés-elősegítőkként is működnek.

Központi.

Indiában az ételt nagyon komolyan veszik, Isten ajándékának tekintik, ennek megfelelően tisztelettel kezelik és a vendég áldásnak számít. Mi hiszünk ebben az ideálban és igyekszünk megőrizni az indiai vendéglátás szakrális természetét.


Budapest
1051 Arany János utca 13.
Tel: 06-1-354-1806
e-mail : budapest@kasmiretterem.hu
Nyári nyitvatartás:
Naponta
Büfé ebéd és á la carte: 12-16
Vacsora: 18-23
Hétfőn zárva

 

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.