2007. 03. 16. - 07:00

Kókuszhabcsókok – Étterem – Gasztronómia

Kókuszhabcsókok – Étterem – Gasztronómia
Étterem – Gasztronómia – Receptajánlónk mai specialitása igazi nassolnivaló, melyhez jó nassolást kívánunk.
Hozzávalók:

4 tojás
1 citrom kifacsart leve
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
4 dkg étkezési keményítő
torta bevonó ét-csoki egy táblával

Elkészítés:

A tojás fehérjét és sárgáját válasszuk szét, a tojás fehérjét forrásban lévő víz fölött verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá kisebb adagokban a cukrot és a kifacsart citromlevet. Ez követően adjuk hozzá a habhoz szépen lassan a kókusz reszeléket, de úgy hogy a hab ne essen össze. A tepsit béleljük ki sütőpapírral majd habzsák segítségével nyomjunk kis habkupacokat a tepsibe. A kupacokat 140 fokon süssük folyamatos odafigyelés mellett. Ha megsült hagyjuk a kikapcsolt sütőben 2-3 órát a zsákocskákat. Olvasszuk meg a tortabevonó csokoládét egy kevéske vajjal majd habzsák segítségével mintázhatja a habcsókokat.


Csibe

További hírek: a http://gasztronómia.mconet.biz/ portálon

Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz

Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!


Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Kókuszhabcsókok – Étterem – Gasztronómia

A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.