2006. 06. 06. - 18:52

Kukoricás-sajtsaláta

Kukoricás-sajtsaláta
Receptajánlónkban, gyomormelengető salátát kínálunk figyelmükbe, mely fogyókúrázók és vegetáriánusok számára is egyaránt finom fogást jelenthet.

Hozzávalók:
1 doboz konzervkukorica
Kis üveg zöldborsó
20 dkg edami sajt
Alma
1 fej vöröshagyma
csemege uborka néhány db
Almaecet (pár csepp)
Salátafűszer
Egy tubus kész majonéz
2dl tejföl
Ételízesítő
1 csokor vagdalt petrezselyemzöld
Majoránna

Elkészítés:
Levétől lecsurgatunk egy konzervkukoricát, és összekeverjük egy kis üveg, levétől lecsurgatott zöldborsóval, 20 dkg kockára vágott edámi sajttal és két nagy, meghámozott, kockára vágott almával. Belereszelünk egy kis fej vöröshagymát, belevágunk vékony karikákra néhány csemegeuborkát, és néhány csepp almaecettel megöntözve, salátafűszerrel meghintve néhány óráig állni hagyjuk. Tálalás előtt a levet leöntjük róla, és a salátát összekeverük egy tubus kész majonéz meg 2 dl tejföl keverékével, amelyet kevés ételízesítővel, 1 csokor összevagdalt petrezselyemmel meg késhegynyi majorannával fűszereztünk.

Csibe

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet: www.mconet.hu

Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
979_20060606185510_789.jpg




Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.