2010. 02. 08. - 12:24
Különleges báli vacsora a 15. Budapesti Operabálon

A szervezők idén pályázatot írtak ki az operabáli menü elkészítésére és felszolgálására. A meghívásos pályázat öt résztvevője az eddigi beszállító Gundel mellett a Hotel Boscolo (New York Palota), a Ramada Resort Aquaworld, a Burg Catering és az Arena Catering. A kiváló séf, Bíró Lajos elnökletével zsűri döntötte el, hogy a fenti cégek közül melyik készítheti a vacsorát a 15. Budapesti Operabálra. Február 13-án az Aréna Catering Segal Viktor séf menüjét szolgálják fel a bálon a vendégeknek.
Pezsgőkísérő falatokkal kezdődik a báli menü:
Baconos vendégváró grissini
Kacsahússal töltött currys pogácsa
Az I. felvonásban az alábbi ételeket szolgálják majd fel:
Hideg vizitorma velouté crème fraîche habbal
Füstölt kardhal mousse pácolt lime-os cukkíni coulis-val
Angol zeller St. Agur sajtkrémmel
Focaccia rukkola pestoval és parmezánforgácsokkal
A II. felvonás alkalmával ínycsiklandozó főételek kerülnek terítékre:
Angolos szarvasgerinc juharszuppal karamellizált tökmag krusztában, sütőtök relish-sel
Leveles parajjal, félig szárított koktélparadicsommal és ricottával töltött jérce suprême, olíva zselésítve
Libamáj tortácska Granny Smith almával és füstölt angolnával préselve, zöldalmás édeskömény krém
Köretek: friss gyömbérrel grillezett édeskömény, héjában sült édesburgonya málnaecettel, olívában sült céklakockák turbolyával
A II. felvonás a mai igényeket kielégítve vegetáriánus verzióban is kérhető lesz a bálon:
Párolt bébi édeskömény shitake gombával
Mandarinolajos sütőtökkrém sült sütőtök szeletekkel
Mediterrán zöldség terrine vörös és zöld házi pestoval
Köretek: padlizsán chips, gyömbérrel karamellizált rozmaringos karalábé, currys tapioca, mangós polenta
A III. felvonásként kétféle desszertet kínálnak a bálozóknak:
„A” desszert:
Újragondolt lúdláb torta
„B” desszert
Soleila desszert
A IV. felvonás pedig egyfajta "utóétel", csemege, levezetés a kulináris élvezetek után:
Sainte Maure kecskesajt – campari mézes dió
Érett taleggio – lépes mézzel
Érett mimolette – kék és fehér szőlő
36 hónapos parmezán – birsalmasajt balzsamecet redukcióval
A vacsora végeztével, V.felvonásként Segafredo kávét fogyaszthatnak a szerencsések.
Forrás: operabal.com
-kt-
Baconos vendégváró grissini
Kacsahússal töltött currys pogácsa
Az I. felvonásban az alábbi ételeket szolgálják majd fel:
Hideg vizitorma velouté crème fraîche habbal
Füstölt kardhal mousse pácolt lime-os cukkíni coulis-val
Angol zeller St. Agur sajtkrémmel
Focaccia rukkola pestoval és parmezánforgácsokkal
A II. felvonás alkalmával ínycsiklandozó főételek kerülnek terítékre:
Angolos szarvasgerinc juharszuppal karamellizált tökmag krusztában, sütőtök relish-sel
Leveles parajjal, félig szárított koktélparadicsommal és ricottával töltött jérce suprême, olíva zselésítve
Libamáj tortácska Granny Smith almával és füstölt angolnával préselve, zöldalmás édeskömény krém
Köretek: friss gyömbérrel grillezett édeskömény, héjában sült édesburgonya málnaecettel, olívában sült céklakockák turbolyával
A II. felvonás a mai igényeket kielégítve vegetáriánus verzióban is kérhető lesz a bálon:
Párolt bébi édeskömény shitake gombával
Mandarinolajos sütőtökkrém sült sütőtök szeletekkel
Mediterrán zöldség terrine vörös és zöld házi pestoval
Köretek: padlizsán chips, gyömbérrel karamellizált rozmaringos karalábé, currys tapioca, mangós polenta
A III. felvonásként kétféle desszertet kínálnak a bálozóknak:
„A” desszert:
Újragondolt lúdláb torta
„B” desszert
Soleila desszert
A IV. felvonás pedig egyfajta "utóétel", csemege, levezetés a kulináris élvezetek után:
Sainte Maure kecskesajt – campari mézes dió
Érett taleggio – lépes mézzel
Érett mimolette – kék és fehér szőlő
36 hónapos parmezán – birsalmasajt balzsamecet redukcióval
A vacsora végeztével, V.felvonásként Segafredo kávét fogyaszthatnak a szerencsések.
Forrás: operabal.com
-kt-