2005. 09. 06. - 17:56
Lasagne zöldséggel megspékelve

Mai receptajánlatunk egy rendkívül ízletes egytálétel mely aránylag hamar elkészíthető, és a hozzávalók is könnyen beszerezhetők.
Ragu hozzávalói:
2 db sárgarépa
2 db zellerszál
1 fej hagyma v. vöröshagyma
25dkg pulykamell darálva
2 dl. Paradicsomlé hígítva
2 evk. Rizsliszt
só
bors
A Besamelhez:
5 dkg rizsliszt
5 dl meleg tej
5 dkg vaj
só
bors
A laptésztához:
20dkg kukoricaliszt
20 dgk rizsliszt
3 tojás egy csipet só
30dkg spenót
kevés reszelt mozarella sajt
Elkészítés:
Ragu: A hagymát, sárgarépát, zellerszárat felaprózzuk, kevés olíva olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált pulykahúst majd tovább, pirítjuk. A rizslisztet összekeverjük a paradicsomlével (a paradicsomlevet készíthetjük friss paradicsomból is.), ezt hozzáadjuk a piruló húshoz és zöldségekhez majd ízlés szerint, sózzuk és borsozzuk. Fedővel lefedjük és hagyjuk párolódni.
Besamel: A vajat és a rizslisztet megpirítjuk, majd hozzáadjuk a meleg tejet, csomómentesre elkeverjük. Lassú tűzön besürüsítjük, és csak utána sózzuk és borsozzuk.
Laptészta: a kukoricalisztet, a tojásokat, a kinyomkodott finomra vágott spenótot összekeverjük, majd megsózzuk majd az egészet, összegyúrjuk. Az összegyúrt masszát kinyújtjuk és egy kicsit szikkadni, hagyjuk majd lapokra, vágjuk. Enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízbe csúsztatva leöblítjük, és nedves ruhára tesszük. Egy tűzálló tálat kivajazunk az alját egy réteg tésztával, kibéleljük, majd megkenjük raguval, ezt követően pedig megszórjuk a sajttal. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg az alapanyagok el nem fogynak, de úgy hogy a tetejére besamel és sajt kerüljön. Forró sütőben megsütjük.
Díszítés,ízlésnek megfelelően. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj
hozzá: receptjeinkhez!
2 db sárgarépa
2 db zellerszál
1 fej hagyma v. vöröshagyma
25dkg pulykamell darálva
2 dl. Paradicsomlé hígítva
2 evk. Rizsliszt
só
bors
A Besamelhez:
5 dkg rizsliszt
5 dl meleg tej
5 dkg vaj
só
bors
A laptésztához:
20dkg kukoricaliszt
20 dgk rizsliszt
3 tojás egy csipet só
30dkg spenót
kevés reszelt mozarella sajt
Elkészítés:
Ragu: A hagymát, sárgarépát, zellerszárat felaprózzuk, kevés olíva olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált pulykahúst majd tovább, pirítjuk. A rizslisztet összekeverjük a paradicsomlével (a paradicsomlevet készíthetjük friss paradicsomból is.), ezt hozzáadjuk a piruló húshoz és zöldségekhez majd ízlés szerint, sózzuk és borsozzuk. Fedővel lefedjük és hagyjuk párolódni.
Besamel: A vajat és a rizslisztet megpirítjuk, majd hozzáadjuk a meleg tejet, csomómentesre elkeverjük. Lassú tűzön besürüsítjük, és csak utána sózzuk és borsozzuk.
Laptészta: a kukoricalisztet, a tojásokat, a kinyomkodott finomra vágott spenótot összekeverjük, majd megsózzuk majd az egészet, összegyúrjuk. Az összegyúrt masszát kinyújtjuk és egy kicsit szikkadni, hagyjuk majd lapokra, vágjuk. Enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízbe csúsztatva leöblítjük, és nedves ruhára tesszük. Egy tűzálló tálat kivajazunk az alját egy réteg tésztával, kibéleljük, majd megkenjük raguval, ezt követően pedig megszórjuk a sajttal. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg az alapanyagok el nem fogynak, de úgy hogy a tetejére besamel és sajt kerüljön. Forró sütőben megsütjük.
Díszítés,ízlésnek megfelelően. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj
hozzá: receptjeinkhez!
