2005. 12. 23. - 17:05
Lazac grillezve

A lazac grillezése, ha nincs grillező, akkor történhet tepsiben, ráöntjük a hígra hagyott paprikás mártást, és kb. fél óra alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
5 lazacfilé (20-25 dkg)
2 db piros húsú paprika
2 fokhagymagerezd
1 fej vöröshagyma
1 ek. Olívaolaj,
8 dkg. Vaj
2 dl fehérbor
Fél tyúkhúsleves kocka
2, 5 dl. Tejszín
Só
Őrölt bors
Kakukkfű
1 citrom
Elkészítés:
A megfelezett paprikákat megsütjük, hideg víz alá tartjuk, lehúzzuk a héját, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a foghagymát szétnyomkodjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a vaj 2/3 át, ebben megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a foghagymát és a felaprózott paprikát. A megdinsztelt paprikához hozzáöntjük a fehérbort, és a leveskockát is. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt, borssal, sóval, kakukkfűvel ízesítjük, majd tovább forraljuk. Mixerrel pürésítjük, ha kell tejszínnel, hígítjuk, addig hogy ne legyen se túl sűrű s túl híg. A lazac szeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és citromlével csepegtetjük le, majd őrölt borssal, sóval fűszerezzük. Ha van grillező akkor azon megsütjük mindkét oldalát. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

5 lazacfilé (20-25 dkg)
2 db piros húsú paprika
2 fokhagymagerezd
1 fej vöröshagyma
1 ek. Olívaolaj,
8 dkg. Vaj
2 dl fehérbor
Fél tyúkhúsleves kocka
2, 5 dl. Tejszín
Só
Őrölt bors
Kakukkfű
1 citrom
Elkészítés:
A megfelezett paprikákat megsütjük, hideg víz alá tartjuk, lehúzzuk a héját, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a foghagymát szétnyomkodjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a vaj 2/3 át, ebben megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a foghagymát és a felaprózott paprikát. A megdinsztelt paprikához hozzáöntjük a fehérbort, és a leveskockát is. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt, borssal, sóval, kakukkfűvel ízesítjük, majd tovább forraljuk. Mixerrel pürésítjük, ha kell tejszínnel, hígítjuk, addig hogy ne legyen se túl sűrű s túl híg. A lazac szeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és citromlével csepegtetjük le, majd őrölt borssal, sóval fűszerezzük. Ha van grillező akkor azon megsütjük mindkét oldalát. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
