2005. 09. 24. - 14:15

Lovas fogattal a Budai várba

Lovas fogattal a Budai várba
Lovas fogattal a Budai várba - A bor kultúra, és hagyomány.
Rohanó világunkban a kultúra és hagyomány ápolásának valamint a modernitásnak kiegyensúlyozott elegyét megtalálni nehéz. A Szent Gaál pincészetnek éppen ez sikerült - borait és filozófiáját tekintve egyaránt.

Idén is nagy sikert aratott a IX. Budapesti Nemzetközi Borfesztivál, melyen Magyarország 22 borvidékéről származó borokat és pezsgőket kóstolhattak és vásárolhattak meg az érdeklődők. Különlegesség, hogy a Szekszárdi Szent Gaál pincészet az országos borvásárra lovas fogattal hozta fel borait a Budai Várba, amivel több száz éves hagyományt elevenített fel. Ezt pedig tette úgy, hogy a modern kor gyermekeire is gondolva Szekszárdtól Dunaújváros érintésével Budáig e három állomáson múltidéző, zenés szüreti délután, és zamatos, fűszeres borok élvezetében részesített minket. Élő Dixiland zene, egy tradicionális pincészet modern borkollekciója, és kulináris élvezetek... A Szent Gaál pincészet hozzáállását a borhoz, talán Kadarkájuk által ismerhetjük meg a legjobban. Nem a klasszikus divatbor testességét, hanem a Kadarka illatát, zamatát érezzük, a szőlő jellegzetességét, kultúrát, hagyományt és modern lendület keverékét érzünk szétolvadni és egybeforrni szánkban. A Szent Gál pincészet minden bora, akár a Bordeauxban aranyéremmel díjazott Cabernet Franc (Passionata), akár a népszerű Badarka közelebb hozza ezeket az értékeket hozzánk.
A nemes italok mellé a kiváló étkekről Phillipe Derrien chef a francia újhullám jeles képviselője gondoskodik a rendezvényeken. A fiatal szakember gárda élén - akiknek csodálatos borait élvezhették a látogatók Budán a Borkiállításon és Vásáron is - Kupa Enikő és férje Kovács Tibor áll. Természetesen aki lemaradt minderről, bármikor felkerekedhet, a Szekszárdi Szent Gaál Szőlőhegyen fekvő Borház meglátogatására.

Zsömi

Gasztronómia fóruma


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.