2006. 06. 27. - 14:13
Madártej

Mai receptünkben egy nagyon könnyen elkészíthető és ízletes nyalánkságot ajánlunk a figyelmükbe.Aki még eddig nem ismerte az próbálja ki.
Hozzávalók:
5 tojás
6 dkg méz
1 liter tej
Vaníliacukor vagy rúd
Elkészítése:
A tojás sárgáját a mézzel és egy csipetnyi sóval habbá verjük. Az egy liter tejből tegyünk félre 2 dl-t, majd lassan adjuk hozzá a péphez. A maradék tejhez adjuk hozzá két félbe vágott vaníliarúdat, majd forraljuk fel. Ezt követően a tojásfehérjét verjük fel, adjunk a habhoz 2 evőkanál mézet, és verjük tovább addig, amíg megkeményedik. Figyeljünk oda, hogy ne kerüljön a tojássárgájából a tojásfehérjébe. A habból szaggassunk kávéskanál nagyságú galuskákat. És forró tejbe rakva főzzük egy percig. Egyszerre keveset rakjunk, mert megduzzadnak. Ha feljönnek a tej felszínére, fordítsuk meg hogy a másik oldala is megfőjön. Ezt követően szűrőlapáttal szedjük ki, hogy a tej lecsorogjon róla. Lefolyt tejet öntsük vissza a többihez, állítsuk a lángot takarékra, majd a félretett tojáspépet lassan adagolva keverjük a meleg tejbe, és továbbra is állandóan kevergetve fõzzük kb. háromnegyed órán keresztül. A sűrítésnél ugyanúgy járjunk el, mint a gyümölcslevesnél, tehát a kevergetést itt sem lehet abbahagyni, és nem szabad a tejes krémet felforralni. A kb. fél liternyi híg mártás sűrűségű krémet hűtsük le, és merjük rá a habgaluskákra. Csak hűtõszekrényben tároljuk.

Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
5 tojás
6 dkg méz
1 liter tej
Vaníliacukor vagy rúd
Elkészítése:
A tojás sárgáját a mézzel és egy csipetnyi sóval habbá verjük. Az egy liter tejből tegyünk félre 2 dl-t, majd lassan adjuk hozzá a péphez. A maradék tejhez adjuk hozzá két félbe vágott vaníliarúdat, majd forraljuk fel. Ezt követően a tojásfehérjét verjük fel, adjunk a habhoz 2 evőkanál mézet, és verjük tovább addig, amíg megkeményedik. Figyeljünk oda, hogy ne kerüljön a tojássárgájából a tojásfehérjébe. A habból szaggassunk kávéskanál nagyságú galuskákat. És forró tejbe rakva főzzük egy percig. Egyszerre keveset rakjunk, mert megduzzadnak. Ha feljönnek a tej felszínére, fordítsuk meg hogy a másik oldala is megfőjön. Ezt követően szűrőlapáttal szedjük ki, hogy a tej lecsorogjon róla. Lefolyt tejet öntsük vissza a többihez, állítsuk a lángot takarékra, majd a félretett tojáspépet lassan adagolva keverjük a meleg tejbe, és továbbra is állandóan kevergetve fõzzük kb. háromnegyed órán keresztül. A sűrítésnél ugyanúgy járjunk el, mint a gyümölcslevesnél, tehát a kevergetést itt sem lehet abbahagyni, és nem szabad a tejes krémet felforralni. A kb. fél liternyi híg mártás sűrűségű krémet hűtsük le, és merjük rá a habgaluskákra. Csak hűtõszekrényben tároljuk.

Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!