2006. 02. 21. - 12:29

Mákos guba kicsit másképp

Mákos guba kicsit másképp

A már jól ismert mákos guba receptjét ajánljuk a figyelmükbe, ami kicsi újítással van megfűszerezve. Próbálják ki!
Hozzávalók:
10 száraz kifli
1 liter tej
1 vaníliarúd
2 vaníliacukor
Darált mák
Porcukor
Baracklekvár

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk, a tejet felforraljuk, bele tesszük a vaníliarudat, a vaníliacukrot. A felszeletelt kifliket szűrőbe tesszük és meglocsoljuk jó bőven a forró tejjel. Ezt követően a tejjel átitatott kifliket összekeverjük a porcukorral vegyített mákkal. Egy tepsit kivajazunk, elhelyezzük benne a gubákat, egyenletesen a baracklekvárt kanállal szétosztjuk.(mindenhová bedugunk egy kis lekvárt). Ezt követően a már előmelegített tepsibe max. 5 percre sülni tesszük. Tálaláskor egy kis forró ízesített tejet adhatunk a gubák mellé, ha esetleg valaki meg szeretné még egy kicsit locsolni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Csibe-MCONET

Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.