2007. 03. 03. - 11:00
Mézes - Krumplis puszedlik - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Receptajálónk mai ajánlata egy gyorsan elkészíthető édesség, teával vagy tejjel igazi ínyencségnek számít.
Hozzávalók:
4 dl liszt
1.5 dl főtt krumpli
2 teáskanál sütőpor
1 dl méz
0.5 dl margarin
1 dl tej
2 evőkanál citromhéj vagy narancshéj
Egy csipetnyi só
Elkészítés:
A krumplit héjában főzzük meg, majd szedjük le a héját, és törjük össze úgy mintha krumplipürének készítenénk el. Vegyünk e nagyobb tálat a törtkrumplit, a lisztet, a mézet, és a reszelt citrom vagy narancshéjat keverjük össze, kicsit sózzuk meg. Ezt követően adjunk hozzá tejet de csak annyit, hogy a tészta gyúrható állagú legyen. Ha összegyúrtuk, borítsuk ki a kilisztezett gyúrótálra, nyújtsuk ki 2-3 cm vastagságúra, majd tetszőleges nagyságú kerek pogácsákat formázzunk a tésztából. A kiformázott pogácsákat helyezzük enyhén megzsírozott és meglisztezett sütőlapra. Addig süssük amíg aranybarna színe nem lesz.

Csibe
További hírek: a nice.mconet.biz portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szóljon hozzá Étterem - Gasztronómiai rovatunkhoz: Mézes - Krumplis puszedlik - Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz
4 dl liszt
1.5 dl főtt krumpli
2 teáskanál sütőpor
1 dl méz
0.5 dl margarin
1 dl tej
2 evőkanál citromhéj vagy narancshéj
Egy csipetnyi só
Elkészítés:
A krumplit héjában főzzük meg, majd szedjük le a héját, és törjük össze úgy mintha krumplipürének készítenénk el. Vegyünk e nagyobb tálat a törtkrumplit, a lisztet, a mézet, és a reszelt citrom vagy narancshéjat keverjük össze, kicsit sózzuk meg. Ezt követően adjunk hozzá tejet de csak annyit, hogy a tészta gyúrható állagú legyen. Ha összegyúrtuk, borítsuk ki a kilisztezett gyúrótálra, nyújtsuk ki 2-3 cm vastagságúra, majd tetszőleges nagyságú kerek pogácsákat formázzunk a tésztából. A kiformázott pogácsákat helyezzük enyhén megzsírozott és meglisztezett sütőlapra. Addig süssük amíg aranybarna színe nem lesz.

Csibe
További hírek: a nice.mconet.biz portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szóljon hozzá Étterem - Gasztronómiai rovatunkhoz: Mézes - Krumplis puszedlik - Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz