2005. 10. 08. - 05:33
Mézes torta szeletek és sunshine koktél

Mai süteményünk rendkívül ízletes, viszont az elkészítése egy kicsit több időt igényel, de nem kell aggódni, mert annál különlegesebb lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
5 dkg porcukor
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojás
5 dkg vaj
2 dl tej
Egy csipet só
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vanillincukor
5 dl tej
5 evőkanál porcukor
20 dkg darált dió
14dkg porcukor
4 evőkanál méz
9 dkg vaj
0.5 dl tejszín
Elkészítés:
A lisztet egy tálba rakjuk, mégpedig úgy, hogy a közepébe egy lyukat csinálunk, amibe a langyos tejbe áztatott élesztőt öntjük. Csak egy kevés liszttel dolgozzuk össze és ezt kb. 20 percig kelesztjük. Ezt követően egybedolgozzuk a maradék liszttel, az 5dkg megolvasztott vajjal, az 5 dkg porcukorral, két tojással és megszórjuk egy csipetnyi sóval. Ezt a kapott tésztát is kb. 20 percig kelesztjük. Eközben a vaníliapudingot, a 2 vanillincukorral, 5 evőkanál porcukorral az előírások szerint készítjük el. A maradék cukrot, mézet, diót közepes lángon addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ezt követően levesszük a lángról és hozzáadjuk a tejszínt, és hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát kinyújtjuk, kivajazott tepsibe helyezzük és a cukros, diós krémet rákenjük. Hagyjuk kihűlni. Ezután 1.5 dl tejszínt kemény habbá verjük és a vaníliapudingba keverjük. A kihűlt tésztát hosszába kétfelé vágjuk, ezt megint félbevágjuk A tortalapokat felszeleteljük, megtöltjük a krémmel és összerakjuk.
Koktélunkat étvágygerjesztőként ajánljuk Önöknek.
Sunshine koktél
Hozzávalók:
4cl Banán likőr
4cl rum (sötét)
2cl citrom-lime nektár
10clnarancslé
10 cl ananász nektár
Díszítés: narancs, banán, ananász
Szólj hozzá
csibe
5 dkg porcukor
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojás
5 dkg vaj
2 dl tej
Egy csipet só
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vanillincukor
5 dl tej
5 evőkanál porcukor
20 dkg darált dió
14dkg porcukor
4 evőkanál méz
9 dkg vaj
0.5 dl tejszín
Elkészítés:
A lisztet egy tálba rakjuk, mégpedig úgy, hogy a közepébe egy lyukat csinálunk, amibe a langyos tejbe áztatott élesztőt öntjük. Csak egy kevés liszttel dolgozzuk össze és ezt kb. 20 percig kelesztjük. Ezt követően egybedolgozzuk a maradék liszttel, az 5dkg megolvasztott vajjal, az 5 dkg porcukorral, két tojással és megszórjuk egy csipetnyi sóval. Ezt a kapott tésztát is kb. 20 percig kelesztjük. Eközben a vaníliapudingot, a 2 vanillincukorral, 5 evőkanál porcukorral az előírások szerint készítjük el. A maradék cukrot, mézet, diót közepes lángon addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ezt követően levesszük a lángról és hozzáadjuk a tejszínt, és hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát kinyújtjuk, kivajazott tepsibe helyezzük és a cukros, diós krémet rákenjük. Hagyjuk kihűlni. Ezután 1.5 dl tejszínt kemény habbá verjük és a vaníliapudingba keverjük. A kihűlt tésztát hosszába kétfelé vágjuk, ezt megint félbevágjuk A tortalapokat felszeleteljük, megtöltjük a krémmel és összerakjuk.
Koktélunkat étvágygerjesztőként ajánljuk Önöknek.
Sunshine koktél
Hozzávalók:
4cl Banán likőr
4cl rum (sötét)
2cl citrom-lime nektár
10clnarancslé
10 cl ananász nektár
Díszítés: narancs, banán, ananász
Szólj hozzá

csibe