2005. 10. 08. - 05:33

Mézes torta szeletek és sunshine koktél

Mézes torta szeletek és sunshine koktél
Mai süteményünk rendkívül ízletes, viszont az elkészítése egy kicsit több időt igényel, de nem kell aggódni, mert annál különlegesebb lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
5 dkg porcukor
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojás
5 dkg vaj
2 dl tej
Egy csipet só
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vanillincukor
5 dl tej
5 evőkanál porcukor
20 dkg darált dió
14dkg porcukor
4 evőkanál méz
9 dkg vaj
0.5 dl tejszín

Elkészítés:

A lisztet egy tálba rakjuk, mégpedig úgy, hogy a közepébe egy lyukat csinálunk, amibe a langyos tejbe áztatott élesztőt öntjük. Csak egy kevés liszttel dolgozzuk össze és ezt kb. 20 percig kelesztjük. Ezt követően egybedolgozzuk a maradék liszttel, az 5dkg megolvasztott vajjal, az 5 dkg porcukorral, két tojással és megszórjuk egy csipetnyi sóval. Ezt a kapott tésztát is kb. 20 percig kelesztjük. Eközben a vaníliapudingot, a 2 vanillincukorral, 5 evőkanál porcukorral az előírások szerint készítjük el. A maradék cukrot, mézet, diót közepes lángon addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ezt követően levesszük a lángról és hozzáadjuk a tejszínt, és hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát kinyújtjuk, kivajazott tepsibe helyezzük és a cukros, diós krémet rákenjük. Hagyjuk kihűlni. Ezután 1.5 dl tejszínt kemény habbá verjük és a vaníliapudingba keverjük. A kihűlt tésztát hosszába kétfelé vágjuk, ezt megint félbevágjuk A tortalapokat felszeleteljük, megtöltjük a krémmel és összerakjuk.
Koktélunkat étvágygerjesztőként ajánljuk Önöknek.

Sunshine koktél
Hozzávalók:
4cl Banán likőr
4cl rum (sötét)
2cl citrom-lime nektár
10clnarancslé
10 cl ananász nektár
Díszítés: narancs, banán, ananász




Szólj hozzá














csibe

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.