2005. 12. 29. - 19:20

Narancsos tiramisu

Narancsos tiramisu
A már mindenki által jól ismert tiramisu receptjét ajánljuk ma figyelmükbe, de ízvilága a narancsnak köszönhetően mégis eltér a hagyományostól.
Hozzávalók:
25 dkg. Babapiskóta
25 dkg mascarpone sajt
3 tojás
3 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 ek. Narancslikőr
2 narancs
Kakaópor

Elkészítés:
Lereszeljük a narancs héját, kicsavarjuk a levét. A narancslikőrt vagy rumot a frissen facsart narancsléhez öntjük. A tojások sárgáját a vanília cukorral, a cukorral és a narancshéjjal habosra verjük. A tojások fehérjét felverjük és majd a krémhez adjuk. A babapiskótákat beleforgatjuk a narancslébe, (ami lehet 100%-os gyümölcslé is), majd lapos tálba szépen belerakjuk (sorban). Egy adag krémet rásimítunk a babapiskótára, ezt a műveletet addig folytatjuk, hogy a sütemény teteje a krém legyen. Végül megszórjuk a tetejét egy kis kakaóporral és pár órára a hűtőszekrénybe, rakjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!


csibe








Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!


<>

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.