2005. 12. 29. - 19:20
Narancsos tiramisu

A már mindenki által jól ismert tiramisu receptjét ajánljuk ma figyelmükbe, de ízvilága a narancsnak köszönhetően mégis eltér a hagyományostól.
Hozzávalók:
25 dkg. Babapiskóta
25 dkg mascarpone sajt
3 tojás
3 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 ek. Narancslikőr
2 narancs
Kakaópor
Elkészítés:
Lereszeljük a narancs héját, kicsavarjuk a levét. A narancslikőrt vagy rumot a frissen facsart narancsléhez öntjük. A tojások sárgáját a vanília cukorral, a cukorral és a narancshéjjal habosra verjük. A tojások fehérjét felverjük és majd a krémhez adjuk. A babapiskótákat beleforgatjuk a narancslébe, (ami lehet 100%-os gyümölcslé is), majd lapos tálba szépen belerakjuk (sorban). Egy adag krémet rásimítunk a babapiskótára, ezt a műveletet addig folytatjuk, hogy a sütemény teteje a krém legyen. Végül megszórjuk a tetejét egy kis kakaóporral és pár órára a hűtőszekrénybe, rakjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
<
>
25 dkg. Babapiskóta
25 dkg mascarpone sajt
3 tojás
3 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 ek. Narancslikőr
2 narancs
Kakaópor
Elkészítés:
Lereszeljük a narancs héját, kicsavarjuk a levét. A narancslikőrt vagy rumot a frissen facsart narancsléhez öntjük. A tojások sárgáját a vanília cukorral, a cukorral és a narancshéjjal habosra verjük. A tojások fehérjét felverjük és majd a krémhez adjuk. A babapiskótákat beleforgatjuk a narancslébe, (ami lehet 100%-os gyümölcslé is), majd lapos tálba szépen belerakjuk (sorban). Egy adag krémet rásimítunk a babapiskótára, ezt a műveletet addig folytatjuk, hogy a sütemény teteje a krém legyen. Végül megszórjuk a tetejét egy kis kakaóporral és pár órára a hűtőszekrénybe, rakjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
