2005. 09. 30. - 22:12

Négerszelet

Négerszelet
Mai sütemény és saláta receptünkkel szeretnénk megédesíteni a napjukat. Lássanak hozzá az elkészítésükhöz!
Négerszelet

Hozzávalók:
2 tojás
egy fél csésze finomliszt
egy fél csomag sütőpor
egy csipetnyi só
2 kanál kakaópor (keserű)
egy teáscsésze cukor
1 csomag vanillincukor
egy fél teáscsésze margarin megolvasztva és lehűtve
egy fél csésze ledarált mogyoró
80g étcsokoládé amit egy evőkanál vajjal megolvasztunk

Elkészítés:
Egy edénybe összekeverjük a lisztet, a sót, kakaóport és a sütőport.
A tojás sárgáját a cukorral és a vanillincukorral habosra verjük, hozzáadjuk a felolvasztott, de már kihűlt vajat, illetve a lisztes masszát is. Végül hozzáadjuk a darált mogyorót is. Ezt követően be is rakhatjuk a már előmelegített sütőbe, jól megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét az egy evőkanál vajjal gőz fölött felolvasztjuk majd a kihűlt süteményt beborítjuk vele.

Részeges Gyümölcssaláta

Hozzávalók:
-30 dkg őszibarack
-30 dkg meggy
-20dkg alma
-2dl édes fehérbor
-porcukor

Elkészítés:
A barackot és az almát meghámozzuk és felaprózzuk, a meggyet kimagvaljuk és azt is felaprózzuk. Az előkészített gyümölcsöket belerakjuk egy üvegtálba, megszórjuk a porcukorral és meglocsoljuk a borral, majd összekeverjük. Ezt követően a tálat lefedjük és a hűtőbe tesszük.

csibe




Szólj
hozzá cikkeinkhez és küld el saját receptjeidet!




















Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.