2006. 04. 04. - 12:54

Olasz mártásos rigatoni

Olasz mártásos rigatoni
A rigatoni hasonlít a penne tésztához, csak abban tér el, hogy a két vége nem hegyes. Használtunk más tésztát is, de a vastag jobban illik a sűrű mártáshoz.
Hozzávalók:
2ek. Olívaolaj
1 hagyma
2 piros paprika
1 sárga paprika
3 gerezd fokhagyma
30 dl. Passzírozott paradicsom
35 dkg tészta

Csipetnyi cukor
Friss bazsalikom
25 dkg mozzarella sajt

Elkészítés:
Az olajat nagy serpenyőben felmelegítjük, és a felaprózott hagymát megfonnyasszuk benne. A kockára vágott paprikát hozzáadjuk, majd addig pároljuk amíg meg nem puhul, és megpirul. Ezt követően hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 2 perci pirítjuk, beleöntjük a paradicsomot, másfél dl. Vizet, elkeverjük és felforraljuk, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük és lehűtjük. A sütőt előmelegítjük. A mártást megsózzuk, és cukrozzuk ízlés szerint. Összeforgatjuk a tésztával, hozzáadjuk az aprított bazsalikom felét, majd lapos tűzálló tálba tesszük. A tetejére, vékony szeletekre vágott sajtot teszünk, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt el nem olvad. Megszórjuk a maradék bazsalikommal, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Csibe-MCONET

Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
204_20060404125601_186.jpg

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.