2007. 03. 09. - 07:00
Padlizsán kicsit másképp! - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Mai receptünk igazi csemege azok számára, akik a húsmentes ételeket kedvelik. Gyors és könnyű étel a törökösen elkészített padlizsán.
Hozzávalók:
4 db padlizsán
3 hagyma
3 evőkanál olivaolaj
3 gerezd fokhagyma
5 db paradicsom
2 evőkanál vágott petrezselye
kakukkfű
rizs pehely
só, bors
Elkészítés:
Mossuk meg a padlizsánokat, vágjuk félbe és belezzük ki. A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot aprózzuk fel. A hagymát és a fokhagymát kis olajon pároljuk aranysárgára. A kibelezett padlizsánokat olajban süssük 3-4 percig. Ezt követően adjuk hozzá a hagymához és a fokhagymához a darabokra vágott paradicsomot, a párolt padlizsánokat, a petrezselymet, ízesítsük sóval, borssal, kicsi delikáttal vagy kakukkfűvel, majd pároljuk vagy 15 percen keresztül. Ha ezzel készen vagyunk, töltsük meg a padlizsánokat, egy tűzálló tálat vajazzunk ki és tegyük bele, tegyünk rizspelyheket a töltött padlizsánok tetejére, és öntsünk alá vizet. Süssük kb. 200 fokon 20-30 percig.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe
További hírek: a nice.mconet.biz portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Padlizsán kicsit másképp! - Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz
4 db padlizsán
3 hagyma
3 evőkanál olivaolaj
3 gerezd fokhagyma
5 db paradicsom
2 evőkanál vágott petrezselye
kakukkfű
rizs pehely
só, bors
Elkészítés:
Mossuk meg a padlizsánokat, vágjuk félbe és belezzük ki. A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot aprózzuk fel. A hagymát és a fokhagymát kis olajon pároljuk aranysárgára. A kibelezett padlizsánokat olajban süssük 3-4 percig. Ezt követően adjuk hozzá a hagymához és a fokhagymához a darabokra vágott paradicsomot, a párolt padlizsánokat, a petrezselymet, ízesítsük sóval, borssal, kicsi delikáttal vagy kakukkfűvel, majd pároljuk vagy 15 percen keresztül. Ha ezzel készen vagyunk, töltsük meg a padlizsánokat, egy tűzálló tálat vajazzunk ki és tegyük bele, tegyünk rizspelyheket a töltött padlizsánok tetejére, és öntsünk alá vizet. Süssük kb. 200 fokon 20-30 percig.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe
További hírek: a nice.mconet.biz portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Padlizsán kicsit másképp! - Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz