2005. 09. 13. - 19:28
Padlizsánkrém erdélyi módra

Mai receptajánlatunk alapanyaga nem más, mint a padlizsán. Hazánkban a padlizsánkrémet nem tulzottan ismerik viszont Erdélyben annál inkább.
Termési időszakában szinte minden ház asztalán megtalálható, általában kenyérre kenve fogyasztják. Az indiai természetgyógyászat szerint vérképző, vízhajtó és bélben gyulladásgátló hatású illetve elősegíti az emésztést.
Hozzávalók:
1kg padlizsán
1 kicsi tubus majonéz
1 fej vöröshagyma
só
bors
5 csepp citromlé
Elkészítés:
A padlizsánokat héjastól, égő gázlángon megsütjük. Sütés közben forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön. A meleg padlizsánokról hideg csapvíz alatt lehúzzuk a héját, ezt követően szűrőbe téve lecsorgatjuk a levét majd húsvágódeszkán késsel, feldaraboljuk szinte majdnem péppé. Miután teljesen kihűlt tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, ízlés szerint fűszerezzük a sóval és a borssal. Ezután hozzáadjuk a majonézt egy pár csepp citromlevet és kézi mixerrel habosra kavarjuk.
Paradicsommal, zöldpaprikával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj
hozzá: receptjeinkhez!
Hozzávalók:
1kg padlizsán
1 kicsi tubus majonéz
1 fej vöröshagyma
só
bors
5 csepp citromlé
Elkészítés:
A padlizsánokat héjastól, égő gázlángon megsütjük. Sütés közben forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön. A meleg padlizsánokról hideg csapvíz alatt lehúzzuk a héját, ezt követően szűrőbe téve lecsorgatjuk a levét majd húsvágódeszkán késsel, feldaraboljuk szinte majdnem péppé. Miután teljesen kihűlt tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, ízlés szerint fűszerezzük a sóval és a borssal. Ezután hozzáadjuk a majonézt egy pár csepp citromlevet és kézi mixerrel habosra kavarjuk.
Paradicsommal, zöldpaprikával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj
hozzá: receptjeinkhez!
