2005. 11. 08. - 16:28
Patiszonsaláta

Mai salátareceptünk rendkívül könnyen elkészíthető, kevés kalóriatartalma a fogyókúrázóknak is finom falatokat jelenthet.
Hozzávalók:
5 dl. Zöldségleves
4 db patiszon
2 paradicsom
5 dkg. Reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál apróra vágott zöldségfűszer
7 evőkanál zöldségleves
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál fehér borecet
Só
Őrölt fekete bors
Elkészítés:
A patiszont felszeleteljük (kb. egy centisre). A már elkészített zöldséglevesben puhára főzzük. Ezt követően egy tálra legyezőformában elhelyezzük. A fűszereket az ecettel összekeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a foghagymát, megborsozzuk, sózzuk és felöntjük a 7 evőkanál zöldséglevessel. A paradicsomot forró vízbe rakjuk, hogy könnyebben le tudjuk húzni a héját. Ezután felaprózzuk és hozzáadjuk a mártáshoz. A mártást a patiszonra öntjük és a tetejét bőven megszórjuk a sajttal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj hozzá: rovatunkhoz!
5 dl. Zöldségleves
4 db patiszon
2 paradicsom
5 dkg. Reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál apróra vágott zöldségfűszer
7 evőkanál zöldségleves
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál fehér borecet
Só
Őrölt fekete bors
Elkészítés:
A patiszont felszeleteljük (kb. egy centisre). A már elkészített zöldséglevesben puhára főzzük. Ezt követően egy tálra legyezőformában elhelyezzük. A fűszereket az ecettel összekeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a foghagymát, megborsozzuk, sózzuk és felöntjük a 7 evőkanál zöldséglevessel. A paradicsomot forró vízbe rakjuk, hogy könnyebben le tudjuk húzni a héját. Ezután felaprózzuk és hozzáadjuk a mártáshoz. A mártást a patiszonra öntjük és a tetejét bőven megszórjuk a sajttal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj hozzá: rovatunkhoz!
