2005. 11. 08. - 16:28

Patiszonsaláta

Patiszonsaláta
Mai salátareceptünk rendkívül könnyen elkészíthető, kevés kalóriatartalma a fogyókúrázóknak is finom falatokat jelenthet.
Hozzávalók:

5 dl. Zöldségleves
4 db patiszon
2 paradicsom
5 dkg. Reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál apróra vágott zöldségfűszer
7 evőkanál zöldségleves
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál fehér borecet

Őrölt fekete bors

Elkészítés:

A patiszont felszeleteljük (kb. egy centisre). A már elkészített zöldséglevesben puhára főzzük. Ezt követően egy tálra legyezőformában elhelyezzük. A fűszereket az ecettel összekeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a foghagymát, megborsozzuk, sózzuk és felöntjük a 7 evőkanál zöldséglevessel. A paradicsomot forró vízbe rakjuk, hogy könnyebben le tudjuk húzni a héját. Ezután felaprózzuk és hozzáadjuk a mártáshoz. A mártást a patiszonra öntjük és a tetejét bőven megszórjuk a sajttal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!




csibe



Szólj hozzá: rovatunkhoz!












Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.