2005. 10. 28. - 20:31

Penne csípős bolognai mártással

Penne csípős bolognai mártással
Mai receptünkkel az olasz ízek szerelmeseinek szeretnénk kedvezni. Jó étvágyat kívánumk hozzá!
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma, ha van újhagyma
2 sárgarépa
3 evőkanál chilipaprika
35dkg gomba
2 evőkanál olívaolaj
65 dkg vegyes darált hús
1 doboz darabolt hámozott paradicsom (425 ml)
30 dkg penne
Egy csipet só
Egy csipet cukor
Tetejére kicsi sajt

Elkészítés:
A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát felaprózzuk, a sárgarépát felkockázzuk, a gombát pedig felnegyedeljük. Forró olajon a zöldségeket megpirítjuk, közben a chiliporral megszórjuk. A zöldségektől visszamaradt zsiradékon a húst majdnem készre sütjük, majd hozzáadjuk a pirított zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, sóval, borssal ízesítjük.Közben a tésztát megfőzzük, majd leszűrjük. A tésztát a mártással leöntve tálaljuk, a reszelt sajttal díszítjük.




csibe




Szólj hozzá: rovatunkhoz!











Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.